Dolar 34,1591
%0.18
Euro 38,0352
%-0.15
Altın 2.887,310
%0.43
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Portekiz'de meclis faaliyette

Başkan Portekiz'de meclis faaliyette

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Fenerbahçe’ye destek olmak için Portekiz’e gitmesi nedeniyle katılmadığı Buca Meclisi Bağımsız üye Lokman Fazla başkanlığında yapıldı. Geçen meclislerde verdiği soru önergelerine cevap alamadığı için sözlü ve yazılı soru önergesi vermeyeceğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan söz konusu bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşinin verdiği konser Denetim Komisyonu raporuna giren CHP’li Ali Rıza Kaya olayın çarpıtıldığını vurgulayarak söz konusu hatanın düzeltilmesini istedi

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 21:00
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Portekiz’de bulunan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın katılmadığı mayıs ayı meclis toplantısı yaklaşık 2,5 saatlik yorucu bir maratona sahne oldu. Yoğun gündem maddeleri arasında öne çıkanlardan Buca muhtarlarına 250 liralık yardım kararı yine sonuçlanmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ‘muhtarları papatya falı açar hale getirmenin mantığı yok. Bir an önce karar verilsin’ derken, gecikmenin İçişleri Bakanlığı’ndan beklenen cevabın gelmemesinden kaynaklandığı belirtildi. CHP’li Meclis üyesi Suat Nezir’in imar planıyla ilgili plan notları önergesi meclis üyeleri arasında uzun süreli tartışmaya neden oldu. Konu hakkında İmar müdürüyle plan bütçe müdüründen alınan bilgilerin ardından konu ilgili komisyonlara sevk edilidi. Kamulaştırmasız el atma konusunda CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’ın mecazi anlamda söylediği ‘deniz derya’ ödedik sözleri AK Partili Mustafa Arslan’ın tepkisine neden oldu. Sağlam’ın böyle bir laf söylediğine göre ödenen miktarı açıklamasını isteyen Arslan’a, Sağlam pazartesi meclisinde gerekli bilgiyi vereceğini açıkladı.

ARSLAN : ‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM’
Sözlü önergeler bölümünde söz alan Mustafa Arslan Mart meclisinde 2, nisan meclisinde 4 ayrı soru önergesi vermesine rağmen ısrarla kendisine cevap verilmediğini vurguladı. Arslan ‘verdiğim önergelerin hiçbirine cevap alamıyorum. Savcılığa ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Verdiğim soru önergelerine cevap alamadığım için ne yazılı, ne de sözlü önerge vermiyorum’ dedi.

ALİ RIZA KAYA’NIN SİTEMİ

Toplantının son anlarında mikrofonu alan CHP’li Meclis üyesi Ali Rıza Kaya hem Kültür Müdürlüğü’ne hem de Denetim Komisyonu’nda görev yapanlara sitem etti. Eşinin TRT sanatçısı olduğunu hatırlatan Ali Rıza Kaya ‘deneti raporuna eşim Makbule Kaya’nın verdiği konser nedeniyle Buca Belediyesi’nden 21 bin lira aldığı bilgisine yer verilmiş. Bir kere o konserler bir değil 8 adetti. Cumhuriyet Savcısı ve cezaevi müdürü cezaevinde kalanlar için moral konseri verilmesini istedi. TRT sanatçısı olarak eşim istendi. Konser başına verilen para 2 bin 600 liradır. O para da gelen 5 adet saz sanatçısı ve diğer masraflar içindir’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.