Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal TV35'te duyurdu: İzmir'in en büyüğü olacak

Başkan Sandal TV35'te duyurdu: İzmir'in en büyüğü olacak

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TV35’de yayınlanan Uyandırma Servisi programına konuk oldu. Sunucu Senem Gökdağ’ın sorularını yanıtlayan Başkan Sandal, 23 Haziran İstanbul seçiminde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun daha yüksek bir farkla kazanacağını ifade etti. Başkan Sandal, İzmir’in en büyük iki kreşini Bayraklı’ya açacaklarını da duyurdu. Başkan Sandal TV35'te duyurdu

  • Ege Postası
  • 31.05.2019 - 12:37

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, TV35 ekranında yayınlanan Uyandırma Servisi programında Senem Gökdağ’ın sorularını yanıtladı. Göreve geldiği günden bu yana tasarruf tedbirleriyle dikkat çeken Başkan Sandal, 5 milyon liraya yakın bir tasarruf elde ettiklerini belirtirken, ”Tasarrufları doğru ayarlamak gerek. Yatırımlardan kısarak tasarruf yapmıyoruz. Bayraklı çok zor bir bölge. Kentin içinde uçurumlar var. Ciddi bir yoksulluk ve işsizlik var. Okulunu çocuğa gönderemeyen aileler var. Hal böyle olunca bu tedbirleri almak insani ve vicdani bir mesele. Kiralık bir araç vardı biz bu kiralık aracın bütçesiyle kaç çocuk okuturuz, kaç aileye yardım edebiliriz bunu hesaplıyoruz. Lüks bir araçla mahalleye gitmem ile lüks bir araç içinde gitmemin bir farkı yok. Yaklaşık 5 milyon liraya yakın bir tasarruf sağladık” diye konuştu. 

DAR GELİRLİ AİLELERE DÜĞÜN SALONU  DESTEĞİ 

Başkan Sandal, dar gelirli aileler, şehit ve gazi aileleri için 50 liraya kiralanan dğün salonu projesini değerlendirirken, “ 50 lira gibi bir ücret almak zorundayız. Yasal olarak böyle bir durum var. Bizim zaten şehir ve gazi ailelerine vefa borcumuz var” diye konuştu. 

DEVE GÜREŞLERİ OLMAYACAK

Hayvanseverler tarafından eleştirilen deve güreşlerini kaldıran Başkan Sandal, “8 bin yıllık tarihi olan bir kent.  Deve güreşlerinin Bayraklı’ya uygun olmadığını düşündük. Buraya harcanacak bütçe beni rahatsız etti. Kent sakinleri de istemiyordu. Bu alanda kullanılan bütçe çocukların  eğitimine harcanacak. Yörük dernekleri eğitim için harcanacağını öğrendiklerinde bize destek verdi” dedi. 

‘ŞATO’ TARTIŞMASI 

Kamuoyunda tartışmalara sebep olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başkanlık Konutuna taşınması hakkında konuşan Başkan Sandal, “ Daha önceki dönemlerde karar alınmış. Bugün hayata geçti. Bu olayın abartılması bizce çok mantıklı değil. Meselenin biraz abartıldığını düşünüyoruz” dedi. 

İSTANBUL SEÇİMİ 

23 Haziran İstanbul seçimide, Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun daha yüksek bir oy ile kazanacağını ifade eden Başkan Sandal, “Seçilmiş bir başkanımız vardı. 23 Haziran’da bu sonucu daha büyük bir farkla alacak. YSK’nın bu kararı diğer partilerde de rahatsızlık yarattı. O yüzden kesinlikle daha yüksek farkla kazanacaktır” açıklamasını yaptı. 

İZMİR’İN EN BÜYÜK 2 KREŞİNİ AÇACAĞIZ 

Başkan Sandal, projeleri için ön hazırlıklara başladığını ifade ederken, “Seçim sürecinde vaadimiz olan projelerinin altyapı çalışmalarına başladık.  Kreş sözümüz vardı. İzmir’İn en büyük iki kreşini Bayraklı’ya kazandıracağız”  dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.