Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şenol’dan Egepostası'na çarpıcı açıklamalar: 1'inci sıra milletvekilliğine yazsalar kabul etmem

Başkan Şenol’dan Egepostası'na çarpıcı açıklamalar: 1'inci sıra milletvekilliğine yazsalar kabul etmem

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri ve üçüncü dönem atanırsa yapacaklarını Egepostası’na anlattı. Şenol, “Kendimi Sağlık Bakanı veya Milli Eğitim Bakanı gibi hissediyorum. Biz olmasak okullar çökecek. En son Sağlık Köyü'nü kurduk. Tüm sağlık gruplarımızı oraya topladık.” dedi. “Ben yerelciyim” diyen Şenol, birinci sıraya yazılsa dahi milletvekilliğini kabul etmeyeceğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2018 - 12:19

EGEPOSTASI- İki dönemdir Gaziemir'de yaptığı hizmetlerle kentin gelişimine ivme kazandıran Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, önemli hizmetler ve projeler ürettiğini anlatırken, üçüncü dönem için iddialı açıklamalarda bulundu.  Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak'ın sorularına içtenlikle yanıt veren Başkan Şenol, "Bugüne kadar söz verdiğimiz her şeyi hayata geçirdik. Eksiklerimiz var ama yüzde 95’ini yaptık. Öngöremediğimiz bazı şeyler çıktı.. Ama verdiğimiz sözleri tuttuk diyebiliriz. Tutamadığımız sözler de var. İkisi benim, İzmir ve Türkiye için önemli projelerdi” dedi.

İkinci dönemi geride bırakmak üzere olan Başkanı Şenol, "10 yılı geride bırakmadım henüz 4,5 ayım daha var. İki dönem boyunca kimseye karışmadım, hep kendi işime baktım. Ben de aday adayıyım. Söz verdiğimiz her şeyi hayata geçirdik. Eksiklerimiz var ama yüzde 95’ini yaptık. Öngöremediğimiz bazı şeyler çıktı.. Ama verdiğimiz sözleri tuttuk diyebiliriz. Tutamadığımız sözler de var. İkisi benim, İzmir ve Türkiye için önemli projelerdi. Birincisi, botanik bahçesi. Çünkü dünyanın dördüncü, Avrupa’nın birinci botanik bahçesi 20 yıl önce Gaziemir’de kurulmuş. Bu Oxford Üniversitesi tarafından belgelendi. 177 dönüm alanı ona göre ayırdık. Ama tabi bu çok büyük bir ptoje ve bizi aşıyor. Kültür Bakanlığı’nın Sanayi ve Ticaret odalarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve önde gelen kurumların bu işin içine girmesi gerekiyor. Bizim bütçemizi kat be kat aşıyor. Sadece bizi değil, Büyükşehiri de aşar.

İkincisi de, halkın dilinde Şahin Tepesi diye geçer. 650 dönümlük muazzam bir arazi. İzmir’in en büyük rekreasyon alanı, ondan büyüğü yok. Ancak orada hazine arazileri var, 2B’lik araziler var. Devletten bir türlü alamıyorum. Ne tahsis ediyorlar ne de kiralaya biliyorum. Önümüzdeki dönemde bunlarla uğraşacağım. Tabi kent hızlı gelişiyor. Yeni yeni ihtiyaçlar çıkıyor. Sarnıç’ta kültür merkezini yeni bitirdik. Kuzeyde eksiklik var, inşallah en kısa sürede orada da yeni kültür merkezi ve spor alanları yapacağız. Gelişme alanlarımız daraldı tabi. Ama büyük yeşillik alanlarımız var..Buna rağmen gördüğümüz her boş yere ağaç dikmeye çalışıyoruz, 200 bine yakın ağaç diktik. Yeşile, doğaya hastayım. Otopark sıkıntımız yok, geniş caddelerimiz var ama merkezde meydanın altına otopark yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

ÜÇ İDEALİMİ DE YAPTIM!

Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin önemli olduğunu belirten başkan Şenol, "Türkiye’nin ilk akıllı kamu binası olan belediye hizmet binamızı yaptık. Hastanemiz yoktu, yaptık. Üniversite getirdik, yüksek okul. Bunların üçü de idealimdi. Onları yaptık. Kapalı spor salonları, kültür merkezleri, sağlık köyü kurduk. Şölen alanını yaptık. Büyük temalı parklar yaptık. İki butik müze açtık. Birini de bu dönem hayata geçireceğiz, diğerini ise yaz başı hayata geçireceğiz." dedi

YETER Kİ GÖLGE ETMESİNLER...

Emrez ve Aktepe kentsel dönüşüm alanları ile ilgili son durumu anlatan başkan Şenol, "Proje ve ihaleler bitti. Tek sıkıntı yasaya göre, 80 parça hazinenin arazisi var, devletin onu Büyükşehire tahsis etmesi gerekiyor. Ancak 2-3 yıldır tahsis etmiyor, olayı kilitliyor. Yoksa Büyükşehir tüm projeleriyle hazır. O bölgelerde insanlar çok büyük sıkıntı çekiyor. Geldiğimden beri, 10 yıldır uğraşıyorum.  İnsanlara yasa gereği çivi çaktırmıyorsun. Engelleniyor. Sadece 3 yıl Ankara’dan imza bekledik, şimdi de tahsis bekliyoruz. Burası İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı, 18 bin kişi yaşıyor şu an. Belki de Gaziemir’in en güzel noktası olacak. Şu an ne parkı, ne spor sahası, ne pazar yeri var.  Proje hayata geçtiği zaman içinde tüm yaşam alanları olacak. Sağlık ocağından okullarına kadar. İzmir’i de tetikleyecek proje. Tahsis etsinler gerisini bize bıraksınlar. Yeter ki gölge etmesinler, başka ihsan istemiyoruz. O konuma geldik yani." dedi.

BAKANLIK 1 YILDIR, BİZ 8 YILDIR YAPIYORUZ

Gaziemir'de yaptıkları projeleri anlatırken gururlanan Başkan Şenol, "Kendimi Sağlık Bakanı veya Milli Eğitim Bakanı gibi hissediyorum. Biz olmasak okullar çökecek. En son Sağlık Köyü'nü kurduk. Tüm sağlık gruplarımızı oraya topladık. Çok örnek bir proje oldu. Alzheimer ve demansı seçtik çünkü bu hasta grupları aileyi bağlıyor. Evde yalnız bırakamıyorlar. Sabah evden alıp oraya götürüyoruz. Hastalıklarının yavaş ilerlemesi için uğraşıyoruz. Aile de gidip işlerini yapıyor, onlar da rahatladılar. Köyü daha büyük hale getireceğim. Bakanlık evde yaşlı ve hasta bakımına bir yıldır başladı. Biz sekiz yıldır yapıyoruz mesela." dedi.

BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLLİĞİNE YAZSALAR KABUL ETMEM

Artık belediyecilikte uzman olduğunu kaydeden Şenol, "Çok fazla genel siyasete bulaşmıyorum. Fikrimizi tabii ki söylüyoruz. Ancak benim idealim buydu. Lisedeyken, 'doğduğum kente belediye başkanı olacağım' demiştim, oldum. Bu onur ve gurur bana yeter. Bunu her yerde de söylüyorum. Birinci sıra milletvekilliğine yazsalar kabul etmem. Büyükşehir gibi bir hastalığım da yok. Ben yerelciyim. 30 yılım yerelcilikte geçti. Bu işi çok iyi biliyorum. Artık uzman oldum. Herkese ders verebilirim. Bende çok proje var, isteyen belediye başkanına verebilirim. Yolda gezerken de gece yatınca da sabah kalkınca da hep proje düşünürüm. Devamlı üretirim. Ekibim de çok iyidir." diye konuştu.

Başkan Şenol, "Davet edildiğim bütün düğünlere giderim. Cenazeleri kaçırmam. Önemli şeyler bunlar. İnsanların acı ya da tatlı günlerinde yanında olmalısınız. Bir de ürettiğiniz de o işi gören vatandaşların, çocukların sevinmesi ayrı bir haz veriyor. Bir vekillikte bu hazzı tatma imkanınız yok. Zor tarafı da var; vekil Ankara’ya gidiyor, bir daha bulmak kolay olmuyor. Ama biz 7 gün 24 saat buradayız. Telefonunuz hep açık olmak zorunda. Gece 3-4 fark etmiyor. Açık bırakmazsanız olmaz. İlçeden sorumlusunuz. Biz şanslıyız. Havaalanı, fuar, Türkiye'nin en büyük serbest bölgesi bizde. Bunlar bizim gelişmemizi de tetikliyor. Birçok iş adamına otel ihtiyacı var dedim. Yatak boş kalırsa, sabah gelin parasını ben vereyim dedim. Teşvik ettim. Başardık mı baya başardık.. Hizmet sektörünü de geliştirir, ekonomik olarak ilçeye büyük katkısı olur. Birkaç güzel otelimiz oldu ama ihtiyaç var. Misafirim gelse, oteller 3 aylık dolu. O kadar açığımız var yani." dedi.

GAZİEMİR'DE YÜZDE 55 ALIRIZ

Gaziemir'de CHP'yi güçlendirdiğini dile getiren Başkan Şenol, "İzmir kendi yaşantısına karıştırmaz, çağdaş ve demokrat bir kenttir. İzmir’de CHP’nin sorunu olmaz. İki sefer yüzde 48 oy aldık.  Bu kez Gaziemir'de en az yüzde 55 oy alırız. CHP’yi bayağı güçlendirdik.  Belli bir ivme kazandı. CHP’lileştirmeye çalışıyoruz. Çünkü burası muhafazakar bir kent. Özellikle yerli vatandaşlarımız sağa yatkındır ama hepsi iyi Atatürkçü’dür.  Ondan asla vazgeçmezler. Onun için burada hiçbir sıkıntım yok. Ben AK Parti’den  de diğer partilerden de oy alıyorum. Sandıkta hepsini birleştiriyorum.  Farklı davranmıyorum; sen şu partiye sen bu partiye oy attın demiyorum. Parti rozetini çıkarmak zorundasın. Tabii ki seçimden önce partimizden aday oluyoruz. Bu bir lokomotif. Parti yüksek oy alabilir, partinin gücünü kimse yadsıyamaz, kimse partiden üstün değil, önce parti sonra biz diye düşünüyoruz. Burada çok iyi oy alacağımızı düşünüyorum. Ancak İzmir için bir oran söyleyemem. Hedef 30 ilçenin tamamını almak ama bize bağlı biraz. Vatandaşa kızmamak lazım, niye bize oy vermiyorsun diye. Bizde bir eksiklik vardır, biz kendimize bakacağız, vatandaşı ikna etmek zorundayız. Projelerini ve neler yapacağını anlatacaksın ki oy versinler. Çok güzel projeler var ama hem anlatamıyoruz hem reklamını yapamıyoruz." dedi.

Kocaoğlu'nun 'tamam' kararını değerlendiren Şenol, "Kendi kararı, öncelikle saygı duymak lazım. 15 yıl yeter dedi. O bizim büyüğümüz. Böyle karar verdiyse saygı duyduğumu söylemek durumundayım." dedi.

YETER Ki 60 YIL SONRA ALDIĞIMIZ BAYRAĞI BIRAKMASIN

Gaziemir'de koltuğa talip olan aday adaylarına seslenen Başkan Şenol,  "Benimle birlikte 8 arkadaşım daha var. Hepsi partili insanlar. Demokratik haklarını kullanıyorlar. Hepsine saygı duyuyorum. Ne kırgınım ne kızgınım. Olabilir. Onlar da en az benim kadar başarılı olurlar. Biz de onlara ağabeylik yaparız. Yeter ki CHP 60 yıl sonra aldığı bayrağı bırakmasın. Kişiler gelip geçicidir. Kalıcı olan partidir. Yeter ki insanlar birbirini karalamasın. Burada bir CHP’li belediye başkanı var sonuçta. Eksiklerimiz olabilir ama karalayıcı ve yaralayıcı olmaması lazım. Kendilerini tanıtırken, çalışma yaparken dikkatli bir dil kullanmalarını tavsiye ederim ağabeyleri ve kardeşleri olarak. Tabii kendilerini tanıtıp anlatacaklar o ayrı bir şey." dedi.

'ÇÖZÜN KARDEŞİM BEN SEÇİM KAYBEDEYİM'

Sarnıç'ta her seçim öncesi gündeme gelen ve krize neden olan arazilerle ilgili sert konuşan Başkan Şenol, "2B’den nemalanmak isteyen iktidar var. Her dönem onlar getirir koyarlar. 'Seçimden sonra vereceğiz, tapularınız hazır' derler. 16 yıldır temcit pilavı olarak önümüze koyuyorlar. Her akşam torba yasa çıkıyor, atın içine 2B’yi çözün ya da bize devredin biz çözelim. Devlet tahsis etsin, biz cüzi rakamlarla verelim. Şimdi bir kısmında fiyatları belirlediler, çözdük dedikleri yer 16 yıl önce de çözülürdü. 16 yıl önce de fiyat belirleseydin çözülürdü. 150 parsel var orada. Esas çözmedikleri yer, 2 bin 600’e yakın parsel. Dört kişi otursa 15 bin insanı etkileyen bir yer. Dalga geçer gibi her seçim öncesi getirip çözmüyorlar. Sırf çözülsün bu iş artık diye salon verdik. İki yıl çalıştık tapu ve kadastro genel müdürlüğünde. Ben de bilgisayar, teknik adam, araba verdim, ayıptır söylemesi yemeklerini verdim, iki yıl çalıştı arkadaşlar. Olay bitti, tespitler yapıldı, Ankara’ya gitti. Son gece meclisten geri döndü. Neymiş mahkemeye vermiş hak iddia eden grup. İki senelik çalışmamız boşa gitti. Şimdi 6 ay sonra vereceğiz diyorlar, asla veremezler. Çünkü bizim çalışmamız 6 ay geçerli. Şimdi sıfırdan başlamalılar, güncellenmesi lazım. Bugün başlasalar 2,5 yıldan önce veremezler. Her seçim öncesi insanların onurlarıyla oynayıp, dalga geçiyorlar. Çözün kardeşim ben seçim kaybedeyim. Kendi satın aldıkları yerde para, ecrimisil ödüyorlar. Kendi evlerinde kiracılar. Günahtır, yazıktır, insanlarla dalga geçmesinler." dedi.

TÜRKİYE ÇAPINDA ÖNEMLİ OLAY

İnsani Geliştirme Vakfı tarafından Gaziemir'in 23. sıraya yükseltilmesiyle ilgili Başkan Şenol, “Bizim için onur verici bir şey. Daha önde de olmak isterdim. Ama olsun 23'üncü sıra Türkiye çapında çok önemli bir olay. İnşallah daha sonraki senelerde bu sıralama daha da yukarıya çıkacak. Çünkü her şeyiyle örnek bir ilçe burası. Çağdaş, demokrat bir kent, yeşili, doğası, ormanıyla yaşanabilir bir kent. Şimdi tarih ve kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz. Sosyal donatı alanları çok gelişti. Botanik bahçesi, müzeleriyle aynı zamanda bir turizm kenti de olsun istiyoruz. Fuarı ve havaalanı, serbest bölgesi ile çok ileri bir kent oldu burası. Çok hızlı bir şekilde bu sıralamanın daha üstüne çıkmayı istiyorum. Buna inanıyorum" dedi

'CANDOST' SEVGİSİ BİR BAŞKA

Hayvan ve doğa sevgisi bir başka olan Başkan Şenol, "Hayvanları da doğayı da çok severim. Onların da bizim kadar yaşama hakkı var. İnşallah yeni yasalarla hayvanlara işkence yapanlara hapis cezası da gelecek.  İlçemizde güzel laboratuvar kurduk. Hastaneye gittiğimizde nasıl bakılıyorsak hayvanlarımıza da öyle bakıyoruz. Çip takıyoruz, takip ediyoruz. Birçok yere kulübeler kurduk. Soğuklarda yem veriyoruz. İnşallah Sarnıç bölgesinde, alabilirsek, oraya çok güzel bir barınak yapmak istiyorum. Çünkü Menderes’tekiyle olmuyor artık. Oraya da faydamız var. Her gün bir araba, adam ayırıyorum, fabrikalardan yemek toplayıp oradaki hayvanlara veriyoruz. Onların da en az bizim kadar yaşama hakkı var. Onlarsız olmaz. Onlar bizim can dostlarımız. Doğanın bir sistematiği var. Onlar da olacak, biz de olacağız" dedi.

HALKIMIZ BUNA SESSİZ KALMAZ

Başkan Şenol, "Gaziemir’de bir sıkıntımız yok. Gaziemirliler bize iki dönem güvendi, seçti. Onları mahcup etmedik. Ne söz verdiysek yaptık. Bizi seviyorlar. Partimiz takdir gösterirse, atarsa, halkımızın da buna sessiz kalacağını düşünmüyorum. Çok rahat seçim alacağımızı düşünüyorum. Onlar bize güvenmeye devam etsin. Biz de onları mahcup etmemeye devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.