Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sındır, Avrupa Enerji Kentleri Yönetim Kurulu’na seçildi

Başkan Sındır, Avrupa Enerji Kentleri Yönetim Kurulu’na seçildi

İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Avrupa’nın enerji politikalarının şekillendirildiği en önemli oluşumlardan biri olan, Avrupa Enerji Kentleri (Energy Cities) Yönetim Kurulu’na seçildi. Sındır Türkiye, İzmir ve Bornova’yı...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 11:11
İzmir'in Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Avrupa’nın enerji politikalarının şekillendirildiği en önemli oluşumlardan biri olan, Avrupa Enerji Kentleri (Energy Cities) Yönetim Kurulu’na seçildi. Sındır Türkiye, İzmir ve Bornova’yı en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağını söyledi.

Başkan Sındır, İsveç’in Vaxjo şehrinde düzenlenen Avrupa Enerji Kentleri olağan genel kuruluna davetli olarak katıldı. Energy Cities’e üye olarak Bornova’da enerji verimliliğini arttırma ve sürdürülebilir yaşam adına projeler başlatan Sındır, şimdi de bu oluşumun yönetimine girdi. Genel kuruldaki Başkanlar Forumu Özel Oturumu’nda, Bornova’daki enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği konusundaki çalışmaları anlattı. Dünya genelindeki yedi belediye başkanından biri olarak sunum yapan Sındır, yönetim kurulu seçiminde aday gösterildi. Birçok Avrupalı belediye başkanı ve dünya genelindeki yerel yönetimlerin temsilcilerinin oylarıyla Energy Cities Yönetim Kurulu’na seçildi. Avrupa Birliği’ne bağlı pek çok komisyon ve kurulda faal görev alarak Türkiye’deki belediyeleri temsil eden Sındır, bundan böyle Avrupa’nın enerji politikaları hakkında Türkiye’den bir belediye başkanı olarak belirleyici olacak.

BORNOVA’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Bornova Belediyesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği alanındaki çalışmaları kısa sürede başlattı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 düşürmeyi taahhüt eden belediye, bu alanda önemli adımlar attı. Başkan Kamil Okyay Sındır, Energy Cities’e üye olarak, verimliliği arttırma konusunda ciddi çalışmalar başlattı. Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlandı ve kısa bir süre önce Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi Merkezi’ne sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.