Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Solak CHP il ve ilçe örgütünü ağırladı

Başkan Solak CHP il ve ilçe örgütünü ağırladı

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İzmir İl Örgütü ve Çiğli İlçe Örgütü’nü Anemon Otel’de ağırladı.Başkan Solak yapmak istediği projelerini anlattığı gecede Çiğli Belediye Meclisi’nde kabul edilen Esentepe Mahallesi’nde mevcut yeşil alanın rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini öngören imar plan değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesini gündeme getirdi. Projelerin ve değişikliklerin usule yasaya uygun olduğunu dile getiren Solak, İl Başkanı Engin'den destek istedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2012 - 13:42
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri ile  İlçe Örgütü’nü Anemon Otel’de ağırladı. Düzenlenen yemekli toplantıda  yerel seçim süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulunan başkanlar yapılacak çalışmalar ekseninde planlamalar da yaptı.

YEREL SEÇİM SÜRECİNDE BİLGİ ALIŞVERİŞİ

Geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yemekli toplantı ile ağırladığı CHP İzmir İl Başkanı ve il yöneticilerini bu kez Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ağırladı.  Anemon Otel’de ki yemeğe il yönetimi , il disiplin kurulu yönetimi ve ilçe yöneticileri katıldı. Çiğli’de yerel seçim sürecinde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak projelerini Engin’e anlatırken bir de dert yandı. Başkan Solak, Çiğli Belediye Meclisi’nde kabul edilen Esentepe Mahallesi’nde mevcut yeşil alanın  rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini öngören imar plan değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesini gündeme getirdi. Büyükşehir Meclisi’nde bu konu hakkında CHP Grup Başkanvekili Sırrı  Aydoğan ile tartışan ve isyan eden Solak isyanını İl Başkanı Ali Engin’e de dile getirdi.  


“USULE YASAYA UYGUN DEĞİŞİKLİKLER”

Yemekli toplantı hakkında bilgi veren Solak, İl Başkanı Ali Engin’i ve il örgütünü ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve  “ İl başkanlığımıza projelerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgi verdim. Çok yararlı bir toplantı oldu. Hem  il örgütü hem de  ilçe örgütü ile birlikte olma fırsatı yakaladık. Özellikle önümüzdeki dönem önem verdiğim 75 Yıl Türk Dünyası Parkı Projesi hakkında bilgilendirme yaptım. Çiğli’ye rekreasyon alanı kazandırmak için projeler oluşturduğumuzu bu doğrultuda meclis olarak  planlarda değişiklik yaptığımızı ancak Büyükşehir’den değişikliklerin hukuken sıkıntı yaratacağı için reddedildiğini belirttim. Projelerin ve değişikliklerin usule yasaya uygun olduğunu özellikle İl Başkanımıza anlattım. Kendisinden destek istedim. İl başkanımızda konu ile yakından ilgileneceğini söyledi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE NE OLMUŞTU'

Esentepe'deki 30 dönümlük alanda Çiğli Belediyesi 35 bin insanı yakından ilgilendiren rekreasyon alanı yapmak istemiş ve Ağustos ayında bu eksende adım atarak imar değişikliğini mecliste oy birliği ile kabul etmişti. Mevcut yeşil alanın  rekreasyon alanı olarak değiştirilmesini öngören imar plan değişikliğinin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedilmesi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı çileden çıkarmış ve Solak, CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ile tartışmıştı.Bir önceki ayın meclis toplantısında ise  Evka 2’de ki eski Pelikan Kafe’nin bulunduğu belediye hizmet alanının kültürel ve ticaret alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan imar planı değişikliği de mecliste reddedilmişti.Başkan Solak’ta yaptığı açıklama ile Çiğli Belediyesi’ne üvey evlat muamelesi yapıldığını belirtmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.