Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0875
%-0.02
Altın 2.906,420
%0.36
Bist-100 9.628,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kış gelmeden yol geliyor

Kış gelmeden yol geliyor

Aliağa ve izmir büyükşehir belediyesi’nin ortak çalışması ile yeni mahalle’nin cadde ve sokakları yola kavuşuyor.

  • Ege Postası
  • 17.10.2012 - 09:58
İZMİR-  Yaklaşan kış mevsimi öncesi Aliağa Belediyesi yol çalışmalarına hız verdi. Kentin genişleme alanı bölgelerinde bulunan cadde ve sokaklarında yol ve kaldırım çalışmalarına devam Aliağa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yeni Mahalle’de yol çalışmalarına ağırlık verdi.

 

İLK ETAPTA 32 BİN METREKARELİK YOL KAPLAMASI YAPILACAK

Aliağa’nın coğrafi olarak en geniş mahallesi olan Yeni Mahalle’de çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler 596, 622, 623, 623/2 624, 629, 631, 526, 538, 544, 659, 552, 627, Gün ve Mazlum Sokak, Hastane ve Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi, Başak Yapı Kooperatifi ve Cindere Mevkii’nde yol çalışmalarına devam ediyor. Yağmurlar düşmeden çalışmaları tamamlamak isteyen ekiple yoğun mesai harcıyor. Yeni Mahalle’de ilk etapta yapılacak yolların toplam uzunluğu 5 Bin 207 metre. Önce serme ve sıkıştırma işlemi yapılarak hazırlanan yollara 32 Bin 157 metrekare kaplama yapılacak.

 

MAHALLE SAKİNİNDEN BAŞKANLARA YOL TEŞEKKÜRÜ

Bu arada ilk defa yol ile tanışan mahalle sakinleri ise çalışmalardan ve hizmetlerden son derece memnun. Sokağının ilk defa yol ile tanışmasından çok mutlu olduğunu belirten işçi emeklisi 624 sokak sakini Adem Bolat (57) hem büyükşehir hem de Aliağa Belediyesine teşekkür etti.  Çocuklarıyla birlikte aynı apartmanı paylaştığını belirten Bolat; “Yıllardır toz toprak içinde yaşamaktan perişan durumdaydık. Yolumuz yoktu. Kışın da ayrı bir sorundu. Bunca yıldır burada oturuyorum. İlk defa yollarımız yapılıyor. Bizim için önemli bir sorun ve eksiklikti. Kimlerin emeği varsa hepsine işçisine, belediyesine, hem Başkanımız Turgut Oğuz’a hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ederim.” dedi.   

 

BAŞKAN OĞUZ; “EKSİKLİK NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ”

Kentin altyapı eksikliklerini program dahilinde çözümler üreterek yurttaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; Şu anda hemen hemen tüm mahallelerde ekiplerimiz belirlediğimiz eksiklikler doğrultusunda dört bir koldan çalışma yürütüyor, yol olmayan yerlerde yol, kaldırım olmayan yerlerde kaldırım, park olmayan yerlerde park, tamir bakım gerektiren yerlerde tamir bakım kısaca mahallenin sokağın beklentisi doğrultusunda çözümler üreterek en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.