Dolar 34,2030
%0.06
Euro 38,0264
%-0.18
Altın 2.908,930
%0.45
Bist-100 9.599,00
%-0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'da krize son nokta

İZBAN'da krize son nokta

Yeterli maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan seferlere çıkmayan, işlerine son verilen 13 makinistin geri alınması kararı alındı. İZBAN yetkilileri krizin aşıldığını ve trenlerin bugün(Salı) tam randımanlı bir şekilde çalıştığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2012 - 17:22
İZMİR -Günde  170 bin yolcu ile toplu ulaşımda etkin olan Aliağa-Menderes 80 kilometrelik banliyö hattında sendikalı makinist, bakım teknikeri ve istasyon görevlileri toplu sözleşme görüşmelerindeki uyuşmazlık nedeniyle iş bırakma eylemi ile birlikte kentte kriz yaşanmıştı.  İZBAN sefere çıkmayan ilk 13 makinisti, 'yasa dışı eylem' gerekçesiyle telefon mesajıyla işten çıkardı. Yeterli maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan seferlere çıkmayan, işlerine son verilen 13 makinistin geri alınması kararı alındı. 13 makinistin yaşadığı durum için İZBAn ve Demiryol İş Sendikası bir araya geldi.  Şirket yetkilileri Demiryol İş Sendikası’nın da talebi doğrultusunda görevlerini yapmayan, trenlere çıkmayan ve vatandaşları mağdur eden makinistler için ‘göreve iade’ kararı aldı. Toplantıda sendika ile uzun süredir yapılan zam görüşmeleri ve sosyal hak talepleri de gündeme geldi. Kurum yetkileri herhangi bir zam oranı belirtmezken Hakem Kurulu’ndan gelecek kararı bekleyeceklerini açıkladı.İZBAN yetkilileri trenlerin bugün(Salı) tam randımanlı bir şekilde çalıştığını söyledi.

NELER YAŞANMIŞTI 

Aliağa-Menderes 80 kilometrelik banliyö hattında sendikalı 13  makinist iş bırakma eylemi yapmıştı. İZBAN A.Ş. yönetimi ilk vardiya olan ve sefere çıkmayan ilk 13 makiniste, daha önce THY’de yaşandığı gibi telefon mesajıyla işlerine son verildiğini bildirdi. Mesajda, "Sabah çalıştarmınız gereken trenleri yasadışı grev eylemine bağlı olarak uyarılarımıza rağmen toplu olarak çalıştırmamaktasınız. İş akdiniz ihbarsız ve tazminatsız olarak fesih edilmiştir" yazıldı. Yaşanan kriz sonrası  Aliağa-Menderes hattı arasındaki seferlerle işine ve okuluna giden İzmirliler mağdur oldu. İstasyonlarda yığılmalar meydana geldi. İZBAN A.Ş. yönetimi acil olarak kadrolu makinistlerın dışında hizmet ihalesiyle yıllık sözleşmeyle görev yapan, aynı zamanda eğitici de olan TCDD’den emekli deneyimli makinistleri devreye soktu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.