Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Solak yardımcısını görevden aldı

Başkan Solak yardımcısını görevden aldı

ÇİĞLİ Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı Metin Solak, yerel seçimde yerine aday adayı olacağı öne sürülen yardımcısı Tülin Koç’u görevden aldı.

  • Ege Postası
  • 25.08.2013 - 09:53
İZMİR - Solak, son 15 yıldır aynı görevi yürüten Koç’un makam odasını ve arabasını kullanmaktan da men etti. Aynı zamanda evlendirme memurluğu da yapan Koç’un nikah kıyması yasaklanırken Koç’un ek binanın 3’üncü katında 10 kişinin paylaştığı bir odaya gönderildiği bildirildi. Metin Solak ise şu sözlerle ifade etti:

“Bu arkadaşımız devlet memuru. Belediye içinde bir tek kişi siyaset yapabilir. O da belediye başkanıdır. Diğerleri devlet memurudur. Görev alanı içinde işini gücünü bırakıp siyaset peşinde koşarsa işleyişe zarar verir. Mevcut görevini bırakırsa siyaset yapabilir. Kazanılmış hakkına dokunan da yoktur. Ancak başkan yardımcısıyken, kamuya hizmet etmesi gerekirken, siyaset peşinde koşmak istiyorsa ben de siyasi çalışmalarını yapabilmesi için yükünü hafiflettim.”

Rakip görmüyorum

Belediye makam aracının alınmasına ilişkin de konuşan Solak, “Yasal anlamda belediyenin makam aracıyla aday adaylığı çalışmaları yapmasına izin veremem. ‘Ben aday olmayı düşünüyorum. Şu görevlerimden çekiliyorum’ diyerek nezaket ve hukuk kurullarına uyması gerekir. Dediğimiz gibi kurallara uygun davranması gerekir” diye konuştu.

Solak, “Koç’a ilişkin bu tutumunuz siyasi rakibinize yönelik bir davranış olarak algılanabilir mi'” sorusuna ise, “Rakip olarak düşünmüyorum. Ben ilçemizde yaşayan seçmen olabilecek herkesin aday olabileceğini belirten bir insanım. En önemli unsur görev yaparken, mesai saatleri içinde belediye imkanlarıyla siyaset yapmaya çalışılmaması. Yoksa onun dışında kendisine karşı en ufak bir şeyimiz olamaz” yanıtını verdi.(Burcu TANER- HÜRRİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.