Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soylu'dan Kocaoğlu'na hodri meydan!

Başkan Soylu'dan Kocaoğlu'na hodri meydan!

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sunduğu canlı yayına katılan AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine yönelik eleştiri ve açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zaman zaman sert ifadeler kullanan Başkan Bülent Soylu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Menderes’te kazıp bıraktığı yolların akıbetinin ne olacağını ve İZSU müteahhidinin neden gönderildiğini sordu. Başkan Soylu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu Menderes Meydanı’na tüm iddialara yönelik açıklamalarda bulunmaya çağırdı. Başkan Soylu canlı yayında

  • Ege Postası
  • 07.06.2018 - 21:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Menderes’te yaptığı kahvehane ziyaretlerinde kendisine yönelik haksız ithamlarda bulunduğunu öğrendiğini belirten Adalet ve Kalkınma Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının kendisine, yaşına, makamına yakışmayan konuşmalar yaptığını, üslubunun bozuk olduğunu gördük, duyduk. Abilik yapması gerekirken ne İzmir’e ne makamına ne yaşına yakışmayan konuşmalar yapmış. Vatandaşlar da kendisini esefle izlediler. Onun seviyesine inmek istemiyorum çünkü. Gerçekten de ülkemiz seçime gidiyor. İnsanları gerecek, kutuplaştıracak, birbirine düşürecek açıklamaların yapılmaması gerekiyor. Buradan siyasi rant elde peşinde ki bu tür açıklamaları yapıyor” dedi.

ON AY ÖNCEDEN FAL BAKMAYA GEREK YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kafa karşılıklı yaşadığını, yerel seçimlere henüz 10 ay olduğunu belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, kendisinin önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağının bile belli olmadığını dile getirdi ve,

“Tahmin ediyorum ki kafa karışıklığı yaşıyor. Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Yerel seçim yok. Seçimlere daha on ay var. Mevzumuz seçim kazanmak ya da kaybetmek değil. Mevzumuz yaşlılar, gençler neden toza mahkum ediliyor. Sekiz aydır cevap vermiyorlar. Bugün de hakaretlerle aklı sıra bizi vatandaşın gözünde küçük düşürme derdinde. Menderesliler karar verdi, bizi seçti. 2019’da Menderesliler karar verir. O yüzden on ay önceden fal bakmaya gerek yok. Zaten bizim derdimiz, ben kazanacağım siz kaybedeceksiniz diye bir cümle kurmadım. Benim derdim hizmet etmek. Ben Mendereslilerin hakkını hukukunu savunuyorum. Halkın sıkıntılarını göz ardı ettikleri ve Menderesi arka bahçe olarak görüyorlar. Ben on ay sonra sağ olup olmayacağımın garantisi mi var. Belki ben öleceğim. Yenemedik şunu mu diyecek. Ya da partim başka birini aday gösterecek. Aziz bey benim burada partimin kesinlikle aday göstereceğine karar vermiş. Bu da bizim ilçemizde güzel işler yapmışız  diyor. Menderesin başına her türlü sıkıntıyı belayı açarız. Yeter ki Bülent kaybetsin diyor Aziz Bey” diye konuştu.

VATANDAŞIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORLAR, SONRA DA ADAMLIKTAN VE İNSANLIKTAN BAHSEDİYORLAR

“Adaletin tarifini bilmiyor demek ki. Adalet nedir, ayrım, ayrımcılık, hakaret, insanlık, adamlık nedir. Bunların tarifini yapmamız gerekiyor. İçme suyu şebekelerini değiştirdikleri için ben kendisine zaten teşekkür ediyorum dedim. 28 milyonluk yatırım yaptıklarını söylüyor. Suyu satıyorsunuz, kazandığınız parayla Menderes’e yatırım yapıyorsunuz. Buradan kazandığı parayla lütufmuş gibi yatırım yaptık deyip övünemezler” çıkışında bulunan Başkan Bülent Soylu, sert ifadeler kullandı:

“Menderes pozitif ayrımcılık istiyor. Benim vatandaşımın yerleri altın iken pul oldu. Hayvan otlatan adama bile İZSU idari para cezası uyguluyor. Kansere çare bulmuş gibi övünmelerine gerek yok. Vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Kazan da kapatmayan da sizsiniz. İZSU müteahhidini gönderen de sizsiniz. Sonra da gelip adamlıktan ve insanlıktan bahsediyorlar.”

BAŞKANI MENDERES’İN MEYDANINA DAVET EDİYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Menderes Meydanı’na davet eden AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Başkanı yanındaki korumalarla, şakşakçılarla Menderes’in meydanına davet ediyorum. Tek başına geleceğim. Menderes halkını da çağıralım, mikrofonu verelim. Biz de elimizdeki kayıtlarla hesap verelim menderes halkına. Aziz bey de ben de hesap vereceğim. O hesaplaşmada adamlığın ve insanlığın kimde olduğuna Menderesliler karar verecek. İzsu’nun müteahhidini neden gönderdiniz, neden kazıp bırakıyorsunuz. Bunun hesabını verecekler. Neden hala sokakları yapmadınız diyor Aziz Beye bir vatandaş. Bana o yolun hesabını soranlardan hesap soracağım demiş. Menderes meydanına gelecekler, çektirdikleri sıkıntı, toz, çamurun, zulmün hesabını verecekler Menderes halkına” şeklinde konuştu.

ÖZDERE SAHİL YOLU PROJESİNİN YÜZDE ELLİSİNİ KARŞILADILAR

Özdere Sahil Yolu Projesi’nin sadece yüzde 50’sinin büyükşehir tarafından karşılandığını savunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Televizyon kayıtları var. Kendisine teşekkür ettim. Özdere Sahil Yolu Projesi’nin yüzde ellisini karşıladılar. Özdere Meydan Projesiyle ilgili bana vermedi parayı. Benden önceki belediye başkanıyla yaptığı protokol gereği o parayı verdiler. Benimle protokol yapılmadı. O dönemde yaptı protokolü. Mecbur kaldılar o parayı aktardılar. Biz Allahtan başka kimseden korkmayız. Kendisi de gelecek, davet edecek.biz edepsiz insanlar değiliz. Yapılan hiçbir alın terini görmezden gelmedik” ifadelerini kullandı.

VALİ BEYDEN DE Mİ HESAP SOCA? BENCE DOKTORA GÖRÜNMESİ GEREKİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında gittiği Menderes’te vatandaşlarla yaptığı konuşmalarda İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü güçlerinin Menderes Belediye Başkanı Soylu’yu iktidar partisinin belediye başkanı olduğu için koruduğu şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Başkan Bülent Soylu, şunları söyledi:

“Vali Beyden de mi hesap soraca? Bence doktora görünmesi gerekiyor. Aziz beyin imzaladığı evraklar var. Kaldırım ve ışıklandırmasını şu tarihte yapacağız diye. Onlar da bize izin vermişler. Biz de ihalemizi yapmışız. İhalemiz bitmiş, firmamız Mendereste çalışma yapıyor. Ama yangından mal kaçırır gibi kaldırım sökmek deyip bu milletin aklıyla ve bizlerle dalga geçmek neyin nes? Aziz beyin bu sorulara yanıt vermesi lazım. Yanlışlık burada. Memleketin polisinden valisinden hesap sormaya gelmiş. Sayın valimiz devletini milletini seven adaletli bir insandır. İktidarın belediye başkanıdır diye bizim tarafımızı tutmamıştır. Kendilerine de gönderdim yaptığımız yazışmaları. Bunu kullanmanın hangi akla ve mantığa sığdığını anlayamadım. Devletin valisi görevini hakkıyla yerine getiriyorsa onların tarafını tutmuyorsa, doğru neredeyse onun tarafı tutulur çünkü, verdiğiniz izinler burada, ne yapsın val? Kanun tanımamazlık mı yapması gerekiyor sayın valinin ve polislerin. Onlar esas neye izin verdiklerini bilmiyorlar. Bilmedikleri için de sağa sola ateş ediyorlar. Benim de şahsi  bi meselem değil. Menderes te yaşayan CHP, AK Parti, İYİ Parti, MHP’linin sesiyim. Bu insanlara yaptıkları eziyetin hesabını verecekler vatandaşlarımıza.”

YOLLARI KAZIP NEDEN ÖYLE BIRAKTINIZ, İZSU MÜTEAHHİDİNİ NEDEN GÖNDERDİNİZ'

Açıklamalarını, “Ben bu ilçenin belediye başkanıyım. 90 bin vatandaşım takım elbise giy artist artist dolaş diye oy vermedi. Bana hizmet ver, iyi ve zor günümde yanımda ol diye oy verdim dedi. Bize başkanlık, babalık, abilik yap, hakkımızı ve hukukumuzu savun dedi. Tuzluk gibi oturman olmaz dedi vatandaş. Bazı adamlar vatandaşın verdiği bu yetkiyi kullanamaz. Bize verilen yetkiyi onurumuzla ve şerefimizle sürdürmeye devam edeceğiz. Konu menderes ise hiçbir şekilde sabrım yok. Bıçak kemiğe dayandı, Menderes isyan ediyor” şeklinde sürdüren AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, şöyle konuştu:

“Bilal Doğan dün ilçedeydi. Sekiz dokuz bayan, bizim Cüneyt bey mahallesinde oturuyoruz, tozdan ve topraktan kapımızı açamıyoruz, bize hesap vereceksin dediler bana. Evet haklısınız, yollarınızı toz ve toprak içinde, İZSU işini bitiremiyor, ben ihale yaptım, elimde asfalt var, sizi bu çileden kurtarmak istiyorum ama müsaade etmiyorlar dedim. Özür dilerim dedim. Ama inandıramadım insanları biliyor musunu? Bu toz toprak yüzünden kaç kişi geliyor yanıma gelip görüp şahit olacak ve elinizi vicdanınıza koyup karar vereceksiniz. Ama ne yazık ki vicdan olmadığı için bugüne kadar hala yapmıyorlar. İZSU müteahhidini neden gönderdiniz, yolları kazdınız ve neden kapatmıyorsunu? Yerel seçimlere on ay var. Vatandaşımızın verdiği her karara saygımız sonsuz.”

AZİZ BEY BENİM BACANAĞIMA KADAR DÜŞTÜYSE VAY HALİNE!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bacanağı hakkında yaptığı açıklamalara da yanıt verdi:

“Aziz bey benim bacanağıma kadar düştüyse vay haline. Koskoca belediye başkanı kazdığı yolları neden kapatmadığını anlatmıyor, Bülent Soylu’nun bacanağını kahve muhabbetlerine konu ediniyor. Biz kimin kayınçosunun, eşinin akrabasının ne olduğunu biliyoruz. Ama belediye başkanlığı bu değil, olmamalı. Kendisinin seviyesine inmiyorum. Bu konuyla da ilgili tek kelime söylemiyorum.”

BAŞKAN BÜLENT SOYLU, ‘İZMİR’İN YUNAN İŞGALİNDEN SONRA BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKET NEDİR'’ DİYE SORDU

AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Mithat Umutoğulları ile katıldığı canlı yayının sonunda Umutoğulları’na İzmirlilerin yanıtlaması istemiyle bir soru sordu:

“İzmir’in Yunan işgalinden sonra başına gelmiş en büyük felaket nedi? Lütfen buna cevap verin. Bence bunu İzmirlilere bir soralım. Bakalım ne cevap verecekler. Ben çok merak ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.