Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tatı eskisinden ceza aldı, yenisi için suç duyurusu da yolda

Başkan Tatı eskisinden ceza aldı, yenisi için suç duyurusu da yolda

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın başı Başkan Yardımcısı olarak atadığı isimler yüzünden dertte. Tayfun Emre'nin 10 yıllık memuriyeti olmadığı için hakkında dava açılan Tatı 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tayfun Emre yerine Ziya Çamsarılıoğlu'nu atayan Tatı'ya AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan'dan uyarı geldi. Arslan 'o isim için de suç duyurusunda' bulunmaya hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 26.11.2013 - 19:00
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - İzmir 8.Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı üzen karar çıktı. Buca Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre'nin 10 yıllık memuriyeti olmadan atandığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Tatı'ya altı ay hapis cezası verildi. Bir önceki duruşmada 'hükmün açıklanmasından faydalanmak istiyor musunuz' sorusuna evet şeklinde cevap veren Tatı'ya bu haktan faydalanacak şekilde cezası 6 aydan 5 ay hapis cezasına çevrildi. Mahkeme hükmün ertelenmesine karar verdi.

MUSTAFA ARSLAN: YENİ SUÇ DUYURUSU YOLDA

Mahkemenin verdiği kararla haklılıklarının ortaya çıktığına vurgu yapan AK Parti Buca Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan 'Tayfun Emre konusunda Başkan Tatı'yı defalarca uyardık. Gelinen nokta kimin haklı olduğunu ortaya çıkardı. Tayfun Emre gibi onun yerine atanan Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu'nun durumu da aynı. O da 10 yıllık memuriyet yapmadan bu göreve atandı. AK Parti Grubu olarak 4 Aralık'ta toplanacak Buca Meclisi'nde Başkan Tatı'yı son kez uyaracağım. Eğer kanunun gereğini yapmaz bu görevlendirmeyi iptal etmezse 5 Aralık'ta konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Zaten Tayfun Emre olayında hukuk işin doğrusunun ne olması gerektiğini gösterdi. Yine aynı sonuç çıkacağı ortada. Buca Belediyesi'nde toplam 7 Başkan Yardımcısı görev yapabilecekken şu an 9 Başkan Yardımcısı var. Başkan Tatı'yı buradan son kez uyarmak istiyorum. Hukuk dıiı bu tutumundan vazgeçsin' çağrısında bulundu.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.