Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tatı'nın yargılandığı dava adres mi değiştiriyor'

Başkan Tatı'nın yargılandığı dava adres mi değiştiriyor'

Kendisine 'mobbing' uygulandığını öne süren Buca Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün'ün Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya karşı hukuki mücadelesi yeni bir gelişmeye sahne oldu. Buca AK Parti Grubu'nun da müdahil olduğu dava, Akgün'ün 'görevsizlik kararı' istemini incelemek için Kasım'a ertelendi. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın Asliye Ceza ya da Ağır Ceza'ya taşınma ihtimali var

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 14:24
Bünyamin DOBRUCALI / Haber servisi - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yla, Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün'ün 'hukuk zeminindeki çekişmesi yeni bir gelişmeye tanık oldu. Akgün'ü Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevlendiren Tatı'nın, bir süre önce görevinden istifa ederek ayrılan Tayfun Emre'yi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aykırı bir şekilde Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atadığı gerekçesiyle açılan davaya bugün devam edildi. Durmuş Akgün'ün şikayetiyle başlayan ardından AK Parti Grubu'nun da dahil olduğu süreçte önce İçişleri Bakanlığı'nın konu hakkında soruşturma izni vermesi ve Danıştay 1. Dairesi’nin ön inceleme raporu hazırlamasının ardından savcılık harekete geçmişti. Savcılık Başkan Tatı’nın, tüm atama işlemlerini yapan, görevlendirmeleri tebliğ eden ve amir konumda olduğu için yargılanmasını istemiş ve Türk Ceza Kanunu’nun 257/53. Maddesine göre yargılama yapılmasını talep etmişti.

AKGÜN 'GÖREVSİZLİK KARARI' TALEBİNDE BULUNDU
8.Sulh ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmanın bugünkü bölümünde Durmuş Akgün ve AK Parti Grubu'nun, konunun ciddi suç unsurları taşıdığı gerekçesiyle daha üst mahkemeye taşınması ya Asliye Ceza'da ya da Ağır Ceza'da devam etmesi yönündeki isteği ele alındı. Akgün'ün kendisine mobbing uygulandığı gerekçesiyle İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın dosyasını isteme kararı alan mahkeme heyeti, görevsizlik kararını incelemek için davayı Kasım ayına erteledi. Kasım'da yapılacak duruşmada davanın Sulh Ceza Mahkemesi'nde mi, yoksa Asliye ya da Ağır Ceza'da mı devam edip etmeyeceği karara bağlanacak.

NE KADAR CEZA İSTENİYOR'
Başkan Tatı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Başkan Tatı'nın mahkumiyet kararı alması halinde siyasi hayatının bitmes ihtimali söz konusu. Ancak hukuki sürecin 2-3 yıllık bir zaman dilimine uzama ihtimalinin olması, Tatı'nın Mart 2014 seçimleri için adaylık mücadelesini etkileme ihtimalini ortadan kaldırıyor.
TCK'nın ilgili madde ise şöyle...
MADDE 53. - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.