Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu gündeme dair soruları yanıtladı!

Kocaoğlu gündeme dair soruları yanıtladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Habertürk TV’de canlı yayınlanan ‘Söz Sende’ programına konuk oldu. Kocaoğlu, kendisi hakkında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na endişelerini dile getiren 8 ilçe başkanı için, “ Yazılanları okudum. Bizim hakkımızda bunları söylemez hiçbiri... Başka şey için gitmiş olabilirler. İzmir ile ilgili fikirlerini söylemişlerdir” dedi. Aday adaylığı başvurusu yapmaması için Kocaoğlu, “yerel seçimlere 7 ay varken aday adaylığı başvurusu yapmayı doğru bulmadım. Partim ülkem ve İzmir için süreci izlemek istedim. Partiyle bir sıkıntım yok” ifadelerini kullandı.Kocaoğlu, Fuar’ın açılışında yaşanan olaylar için “Örgütlü olarak geldi AK Parti…İyice abarttılar, şova dönüştürdüler” diyerek faturayı AK Parti’ye kesti.Kocaoğlu,tamamlanmayan metro için, “Zeminde kayma var. 1 senedir proje yapıyoruz. Çözünce bitireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 21:59
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Habertürk TV’de canlı yayınlanan ‘Söz Sende’ programına konuk oldu. Kocaoğlu,gündemdeki konular hakkında içtenlikle açıklamalarda bulundu.

"PARTİYLE BİR SIKINTIM YOK"
Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yapmamasının sorulması üzerine Kocaoğlu, “ yerel seçimlere 7 ay varken aday adaylığı başvurusu yapmayı doğru bulmadım. Partim ülkem ve İzmir için süreci izlemek istedim. Partiyle bir sıkıntım yok.Süreç beni tatmin etse çıkar ‘adayım’ derim. Beklemem lazım. Doğru karar vermem lazım. Kente karşı ülkeme karşı sorumluluğum var. En doğru kararı vermek için bekliyorum. Genel Merkez’den aday yapılmayacağımı duyarsam da başkanlığı yapmayı istiyorsam aday olurum. Kaçmam… Ben aday olurum ama beni yapmasınlar. Teşekkür ederim. Partim için çalışırım.Çeşitli dedikodular yazılıyor. ‘Bekle aday olma’ diye bana bir şey denmedi. Böyle bir şey yok.Siyaset yapma tarzımı hem Genel Merkez hem de İzmir’deki siyasiler bilir. Ben adamcı bir siyaset yapmam. Parti hiyerarşisi içinde görev yapmak başka şey. Şunun ya da bunun adamı olarak anılmak başka şey…Bugüne kadar bunun adamı şunun adamı diye anılmadım. Kendinizi bir yere hapsetmemeniz gerek. Doğruda ekipse ekip. Doğruda yürümek için siyasetçinin kendisini özgür tutması gerek” dedi.

“DAHA FAZLA ADAYIN ÇIKMASI LAZIM ASLINDA…”

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarının olmasının doğal olduğunu söyleyen Kocaoğlu şöyle devam etti; “Moralimin bozulması diye bir şey yok. 4 isim başvuru yaptı. Başka milletvekillerimizin ismini de duyuyoruz. Daha fazla adayın çıkması lazım aslında. İzmir’de ortam demokratik. Herkesin doğal hakkı.Ben nasıl geçmişte aday olduysam herkesin de hakkı var”

“SÖYLEMEDİKLERİNE İNANIYORUM”

Kocaoğlu, CHP Genel Merkezde Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşerek Büyükşehir için endişelerini dile getiren CHP’li 8 ilçe başkanının tavrının hatırlatılması üzerine, “Hepsi bizim arkadaşımız.Basından takip ettim. Yazılanları okudum.
Bizim hakkımızda bunları söylemez hiçbiri....Söylemediklerine inanıyorum. Başka şey için gitmiş olabilirler. İzmir ile ilgili fikirlerini söylemişlerdir. Genel Başkanın İzmir ile ilgili düşüncesini almak istemişlerdir” dedi.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİM VAR!”
Kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “ Ben kimsenin kırmızı çizgilerine girmem.Kimsenin de benim kırmızı çizgilerime girmek gibi bir özgürlüğü yok.Görevimi harfiyen yapıyorum. Günde 16 saat çalışıyorum” diye konuştu.

“KENDİMİ BU KADAR TANITAMAZDIM”

Dava sürecinde bir bıkkınlık veya kırgınlık yaşamadığını ifade eden Kocaoğlu, “ Bombardımanlara rağmen sıkıntıdan çıkabildiğimizi gösterdik. Bir senaryo yazıldı. Senaryonun içinde bulunduk. Kendimi bu kadar tanıtamazdım. Bu olay bizi aldı hırpalaya hırpalaya bir yere getirdi” dedi.

“13 METREDE SORUN VAR, BİTTİĞİNDE…”
Metronun bitmemesinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “ 4 istasyonu açtık. 80 kilometre Aliağa-Menderes'i açtık. Torbalı’ya uzanacak. 11 kilometre devraldık metroyu, şuanda 96 kilometre…13 metrelik bir problemimiz var. Zeminde kayma var. 1 senedir proje yapıyoruz.Üniversiteler yapıyor. Sertleştirmek için kimyasal madde enjekte ediyoruz. 13 metredeki sorunu çözdüğümüzde metro bitecek. Metro 2005’ten beri sürüyor. 2 defa müteahhit kaçtı. Zemin problemleri vardı. Mazeret üretmek istemiyorum. Havlu atmadan ben bunu bitireceğim dedim. Bitirmek için elimizden gelen her türlü şeyi yapıyoruz. Metro bitince neyi konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“BU SEFER ABARTTILAR”
Fuar’ın açılış töreninde yaşananların hatırlatılması üzerine Kocaoğlu, “3 yıl önce Bakan bey aleyhine tezahuratlar yapıldı. İktidar partisi de yaşananlardan sonra bindirme yapmaya başladı birkaç yıldır. Bu seferde iyice abarttılar. Şova dönüştürdüler. Örgütlü olarak geldi AK Parti” dedi.

"HAKKIYLA İŞ YAPILIRSA TRAFİK ÇÖZÜLÜR"
“İzmir’de vatandaşlar trafik sorunu olduğunu söylüyor. Trafik sorunu varmı'” sorusuna Kocaoğlu şöyle cevap verdi; “Belediyenin, İzmir’de trafiği düzenleme yetkisi yok. Bu yetki emniyet müdürlüğünün trafik şubesinin yetkisi. Bu şube hakkıyla iş yaparsa trafik çözülür”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.