Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de engellilerin yüzü gülüyor

Çiğli'de engellilerin yüzü gülüyor

Çiğli Belediyesi’nin yürüttüğü sosyal projelerden Çiğlili kadın ve çocuklar için günübirlik tatil programı bu yıl engelliler için de uygulandı. İlçede yaşayan engelliler İzmir’in sayfiye alanlarından biri olan Gümüldür’deki Orman Kampı’na götürüldü. Gün boyunca çeşitli aktiviteler eşliğinde eğlenen engelliler çocuklar gibi şendi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 09:58
İZMİR- Çeşitli sosyal projeleri başarıyla uygulayan Çiğli Belediyesi, ilçede yaşayan ancak tatil imkanı bulamayan kadın, genç ve çocukları bu yaz boyunca aralıksız her hafta denize götürdü. Çiğli Belediyesi son olarak da ilçede yaşayan zihinsel ve bedensel engellileri denizle buluşturdu. Sabah erken saatlerde otobüslerle mahallelerinden alınan engelliler yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından Orman Kampı’na vardılar. Orman kampında engellilerin denize kolay ulaşımı için de engelli yolu oluşturulurken, kampta kendilerini bekleyen personel ve cankurtaranlar tarafından karşılanan engelliler gün boyunca deniz, kum ve güneşin tadını çıkardılar. 100 zihinsel engelli ve yakınlarının katıldığı gezide engelliler gün boyunca hem denize girdiler hem de hem de gün boyunca bol bol çeşitli aktivitelerle oynayıp eğlendiler. 

4 bin 500 kişi Gümüldür’e götürüldü
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, tatil imkanı bulamayan Çiğlililer için belediyenin yıllardır yürüttüğü günübirlik deniz turlarına yaz boyunca genç, engelli, çocuk ve kadınlardan oluşan 4 bin 500 kişinin götürüldüğünü söyledi. Projenin oldukça başarıya ulaştığını ve çok sayıda talep geldiğini belirten Başkan Solak, engellileri de projeye dahil ederek daha geniş bir kesime hizmet ürettiklerini söyledi. Engellilerin evlerinden çıkıp böyle bir imkandan yararlanmalarından dolayı mutluluklarını dile getirdiklerini belirten Başkan Solak şöyle konuştu; “Haftada iki gün deniz turları düzenlendik. Yaklaşık 4 bin 500 vatandaşımızı denize götürdük. Engellilerimizi de bu imkandan yararlandırmak istedik. Onlar çok mutlu oldu. Biz de onlar mutlu oldu diye mutlu olduk. Gönüllerince bir gün geçirdiler. Halkımızın yanında halk için çalışmaya devam edeceğiz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.