Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak 7/24 göreve hazır

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak 7/24 göreve hazır

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, gecenin saat iki buçuğunda ekibiyle birlikte Çiğli sokaklarını karış karış geziyor. Gece aniden bastıran şiddetli yağmura karşı kritik bölgeleri tek tek gezen Solak, anında ekipleri yönlendirerek olası sıkıntıları önlemeyi başardı

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 12:00
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- İzmir’de aniden bastıran sağanak yağışa karşı önceden önlemlerini almaya başlayan Çiğli belediyesi ekipleri, aldıkları önlemler sayesinde sorun yaşanmasını önledi. Çiğlili vatandaşların sorun olan yerleri bildirmeleriyle, o bölgeye anında müdahale ederek tıkanıklık, şiddetli rüzgar nedeniyle kırılan dal parçaları gibi engelleri giderdiler.

BAŞKAN SOLAK'A FACEBOOK MESAJI
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın, sosyal medya facebook üzerinden yağmur nedeniyle sorun olan yerlerle ilgili bilgi vermelerini isteyerek belediye ekiplerine ulaşmalarını talep etmesi, çiğli yaşayan duyarlı insanları harekete geçirdi. Mahallesinde veya sokağında sorun olanlar belediye ekiplerine yer bildirerek biran önce sorunu giderilmesini sağladılar. Belediye Başkanı Metin Solak sağanak yağışlar dolayısıyla oluşabilecek taşkınlara karşı ihtiyaç duyulan her noktada önlem alarak yeni yağmur suyu hatları oluşturup yeni mazgallar yerleştirdiklerini söyledi.

KALICI ÖNLEMLER ALIYORUZ
Solak, açıklamasında şunları söyledi. “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren sağanak yağışlar dolayısıyla oluşabilecek su baskınları ve taşkınlara karşı mahallelerimizin ihtiyaç duyulan her noktasında kalıcı önlemler alıyoruz. Belediye olarak şu an bir taraftan kentte bulunan mazgallarda tıkanıklık yaşanmaması için yağmur sularının taşıdığı toprak taş gibi maddeleri temizlerken bir taraftan da mahallelerimizin yeni mazgal ve yağmur suyu hatları gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

“24 SAAT HİZMET”
Meteoroloji genel müdürlüğünden aldığımız haberlere göre akşam geç saatlerde şiddetli rüzgar ve yağmurla karşılaşacağımızı öğrendik. Bunu üzerine ekip arkadaşlarımızı hazır halde beklettik. Her ihtimale karşı hazırlık yapmamız gerekiyordu. Saat 11 gibi başlayan yağmura karşı bizim ekiplerimiz acilen gelen yardım taleplerine anında cevap vererek müdahale ettiler. Harmandalı bölgesinde birkaç lokal olay oldu. Aydınlık evler civarında rüzgar nedeniyle bir kaç ağaçtan kopan parçalar elektrik direğinin üzerine düşmesi nedeniyle olay yerine intikal ettiler. Nöbetçi ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarına devam edecekler. Umarım istenmeyenler olaylarla karşılaşmayız. Son iki senedir çiğlide yaptığımız kanalizasyon, su tahliye kanalları ve yağmur tahliye kanalları ile ciddi bir su taşkını olayı ile karşılaşmadık. Çiğli Belediyesi 24 saat hizmete devam ediyor.

“SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ”
Yetişemediğimiz noktalarda sosyal medya üzerinden büyük ölçüde insanlarımızın bize ulaşmasını kolaylaştırıyoruz. Çiğli’de yaşayan hemşerilerimiz sorunlarını, isteklerini ve teşekkürlerini sosyal medya üzerinden bize bildiriyorlar. Teknolojiyi kullanmak çok önemli, birçok vatandaşımızın isteklerine sosyal medya üzerinden cevap verebiliyoruz.
Bir insan hangi işi yaparsa yapsın. En iyisini yapmak durumunda, eğer o işin iyisini yapmayacaksanız o işin başına geçmemeniz gerekiyor. Bende belediye başkanı olduğum için bu işin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Yoruluyorum ama alıştım az uyku çok çalışma gerekiyor. Bir insan yaptığı işi isteyerek haz duyarak yapmalı dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.