Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ülgür: “Sorun değil, çözüm ürettik”

Başkan Ülgür: “Sorun değil, çözüm ürettik”

Selçuk Belediyesi dönemin son meclis toplantısını yaptı.Yatırımları örneklerle anlatan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, " Yapılan işlere baktığımızda Selçuk Belediyesi, zannediyorum Türkiye’de ilk 5’e girecek belediyelerden bir tanesi olur” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 11:07
İZMİR- Selçuk Belediyesi’nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde dönemin son meclis toplantısını gerçekleştiren Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Son beş yıl içerisinde belediye ve Selçuk’ta önemli gelişmeler oldu. Selçuk’un binlerce yıllık kalesine bile belediye sahip çıktı” diyerek meclis üyelerine ve belediye personeline emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Meclisin gündem maddelerine geçmeden önce konuşma yapan Başkan Ülgür, “Bu dönemin son birleşimini yapıyoruz . Meclise katılım konusunda CHP grubunu kutluyorum. Hiç aksatmadan süreci tamamladık diyerek meclise katılmayan AKP grubuna da basın aracılığıyla teşekkür etti.
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Bu belediyedeki en önemli değişim genç bir kadroya sahip olduk. 2012 yılından sonra çok hızlı bir şekilde yeniden yapılanma biçimi oluşturduk ve sonucunda kadrolarına kendi konularında uzman çok sayıda personel kazandırdık. Selçuk Belediyesi  insan gücü ve niteliği açısından yeniden yapılandı. 30 bin nüfuslu belediyeler arasında Selçuk Belediyesi yaptıkları işlere baktığınızda, zannediyorum Türkiye’de ilk 5’e girecek belediyelerden bir tanesi olur. Kent Belleği bile başlı başına il belediyelerin altından kalkamadığı bir iş. Kent müzesi altında eski eserleri etnografik malzemeleri toplayan belediyeler var. Fakat Selçuk Belediyesi Kent Belleği projesinin altını dolduran üç beş  belediyelerden bir tanesi. Selçuk Belediyesi yaşamın birçok alanında  sosyal ve kültürel alanda var oldu. Pamucak’ta denizin altında yuva yaparken dağlarda köylülere yol yapan bir belediye oldu.  Bu nedenle tüm personelime teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sürecin başta hepimiz ve belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanarak belediye bütçesinin de yükseldiğini ve yatırımlar konusunda çok yol kat ettiklerini  söyleyen Başkan Ülgür, “Büyükşehir’e bağlanmamız ile birlikte bu yıl ki bütçemiz 48 milyona ulaştı. Kimse Efes’ten belediyeye gelir geliyor sanmasın . Gelirler TURSAB’a gidiyor.  Bize Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları yükseldi. Önümüzdeki süreçte Selçuk Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile entegre olarak yoluna devam etmesi kentimizin çıkarları açısından önemli olacak. Meyve Paketleme Tesisi ve Soğuk Hava Depoları gibi büyük işler bundan sonra büyükşehir belediyesi ile olacak” dedi.

Selçuk Belediyesi’nin kurulduğu tarihten bugüne en çok yatırımını son 5 yılda yaptığını ve sadece bu yıl 48 milyon liralık bütçenin 25 milyonu yatırıma ve alt yapı harcamalarına gittiğini vurgulayan Başkan Ülgür, “Ne yaptın ki diyorlar. Kapalı alan miktarına baktığınızda bile farkı göreceksiniz. Selçuk Belediyesi’nin kurulduğu günden benim son dönemime kadar yaptığı kapalı alan miktarı  26 bin 500 metrekare. Benim son dönemimde yapılan kapalı ilan miktarı ise 25 bin metrekare. Binalar açısından baktığınızda bile son dönemde 25 bin metrekare yapı yapmışız. İyi çıktıları olan bir dönem geçirdik. Diliyorum önümüzdeki dönem  belediyenin daha iyi çıktıları olur. Bunun öyle olması için ise çalışıyoruz. Kurumsal ciddi hazırlıklarımız var” dedi.
 
Binlerce yıllık kaleyi belediye kurtardı
Yatırımları örneklerle açıklayan Başkan Ülgür, “Binlerce yıllık kalesini bile bu belediye kurtardı. Kalenin batı tarafı yoktu. Belediye onardı . Bunların hepsi çocuklarımıza gelecekte iş olacak. Selçuk Belediyesi doğru yolda ilerliyor. Selçuk çok daha genç bir yer. Torbalı Tire ile boy ölçüşür olmuşuz. O ilçelerde yaşayanlar gıpta ile Selçuk’a bakıyorlar. Bizim hemşerilik ilişkilerimiz kültürel faaliyetlerimiz kuvvetli yeşil alan miktarlarımız oldukça fazla. Bunlar için tartışmaya gerek yok. Kentin iyi bir şehir olup olmadığına çıktılara bakarak karar veririsiniz. Göreve ilk başladığımızda bu kentin iki tane park alanı vardı. Şu anda 244 bin metrekare yeşil alanımız var. Selçuk’ta kişi başına 8.13 metrekare yeşil alan düşüyor. Avrupa standartlarında ise kişi başına düşen bu oran 7 metrekare. Şehircilik açısından Selçuk önemli bir yere geldi. Bizim iktidar olduğumuz hiçbir dönemde hiçbir memurumuz personelimiz rüşvet ile şaibe ile anılmadı. Tüm belediye personelime ve meclis üyelerimize  emeklerinden ötürü teşekkür ederim. Dileğim ve temennim 1 Nisan’dan itibaren yine yolumuza devam ediyor olmak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.