Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basmane halkından seyyar tuvalet talebi

Basmane halkından seyyar tuvalet talebi

İZMİR'in Basmane semtinde oturanlar, bölgede çok sayıda Suriyeli sığınmacı ve diğer ülkelerden gelen mültecilerin bulunduğunu, sokaklarda ve parklarda yattıklarını belirterek sokaklara seyyar tuvaletler konulmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 10:44
İzmir'de binlerce Suriyeli sığınmacının barındığı Basmane semtindeki otellerde yer bulamadığı için sokaklarda, hijyenik olmayan koşullarda yatıp kalkan binlerce Suriyeli, sağlık sorunları ile yüz yüze kaldı. Sokaklarda kalanlardan özellikle çocuklarda bağırsak hastalıkları, mide bulantısı, ishal ve ateş baş göstermeye başladı. Semt halkı da bu durumdan endişe duyuyor. Suriyeli sığınmacıların tuvalet olmadığı için dışkılarını poşet içinde çevreye atıldığını ve çocukların yere yaptıkları idrarların üzerinde uyuduklarını dile getiren semt sakinleri, yemek, barınma, sağlık hizmetleri başta olmak üzere, sorunların çözümü için, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı'nın da aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşları göreve çağırdı.



Vatandaşlar ayrıca, "Acilen seyyar tuvaletler kurulmalı, özellikle çocuklar hastalıklara karşı aşılanmalı. Yapılan temizlik yeterli gelmiyor. Fareler cirit atmaya başladı. Önlem alınmazsa bu durum tüm kenti etkileyebilir uyarısı" yaptı. 

Basmane bölgesinde kalan yoksul Suriyeliler, çevredeki esnafın yardımlarıyla karınlarını doyurmaya çalışıyor. İmkanı olan esnaf, döner ekmek ve pilav hayrı yapıyor.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.