Dolar 34,1553
%-0.13
Euro 37,8070
%-0.06
Altın 2.917,980
%-0.19
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batman esnafı Ramazan'a hazır

Batman esnafı Ramazan'a hazır

Batman esnafı yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlandı. Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan hurma, helva, tahin, pekmez ve hoşaflık malzemeler tezgahlarda ön plana çıkartılırken, fırıncılar Ramazan'a özel değişik...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 18:56
Batman esnafı yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlandı. Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan hurma, helva, tahin, pekmez ve hoşaflık malzemeler tezgahlarda ön plana çıkartılırken, fırıncılar Ramazan'a özel değişik lezzette, yumurtalı yağlı pideleri ay boyunca çıkaracak.

        Her Ramazan'da sayıları üç dört katına çıkan çiğ köfte ve halka tatlı satıcıları ise daha şimdiden Ramazan'a yetecek kadar malzeme aldıklarını belirtti. Ramazan'ın hayır ve bereket ayı olduğunu belirten esnaflar, yaşanan barış ve huzur süreci nedeniyle aşırı sıcak olmasına rağmen bu Ramazan'ın daha bir güzel geçeceğini söyledi.

        Batman Müftülüğü ise Ramazan ayı boyunca, mübarek ayın ibadet ruhu ile yaşanması için tüm camilerde cemaatin durumuna göre tespit edilecek bir namaz vaktinde mukabele (karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuma) programının uygulanacağını, mahalli radyo ve televizyonlarda ise uygun saatlerde dini sohbetler düzenleneceğini bildirdi.

        Ramazan hazırlıkları kapsamında bazı esnaflar, vatandaşlara imsakiye dağıttı. Bazı mahalle sakinleri ise iki apartman arasına 'Hoş geldin ey şehri Ramazan' yazılı pankart astı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.