Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batmanlı öğrencilere manevi anne oldular

Batmanlı öğrencilere manevi anne oldular

Malatya’da Özel Rahime Batu İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerinin velisi 15 kadın, Kardeş Okul Projesi kapsamında Batman’dan gelen 15 kız öğrenciye, ‘manevi anne’ olarak şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi. Özel Rahime Batu İlkokulu-Ortaokulu...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 14:55
Malatya’da Özel Rahime Batu İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerinin velisi 15 kadın, Kardeş Okul Projesi kapsamında Batman’dan gelen 15 kız öğrenciye, ‘manevi anne’ olarak şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Özel Rahime Batu İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Haşim Tezcan, yaptığı açıklamada, Anneler Günü dolayısıyla farklı olmakla birlikte çok anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Kardeş Aile Projesi kapsamında Batman Merkez Sabri Ülker İlköğretim Okulu’ndan şehre gelen 15 kız öğrenciye, okullarında öğrenim gören öğrenci velilerinin manevi annelik yaptığını anlatan Tezcan, şöyle devam etti:

“Batman Merkez Sabri Ülker İlköğretim Okulu ile kardeş okul çalışmaları yürütüyoruz. Kardeş okulumuzdan gelen 15 kız öğrencimizi üç gün boyunca misafir ettik. Gönüllü velilerimizden, her bir öğrencimize kura ile bir manevi anne belirledik. Manevi anne olan velilerimiz, misafir öğrencilerimiz ile birlikte bir gün geçirdi. Onlara hediyeler aldılar, kendi çocukları ile tanıştırdılar. Hem misafirlerimiz hem de velilerimiz, programdan çok memnun oldular. Misafir kızlarımız da manevi annelerine gül hediye edip, anneler gününü kutladılar. Bu tür etkinliklerle Batman’daki öğrencilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Batman’dan gelen 15 kız öğrenciye manevi anne olan okul velileri programdan çok mutlu oldular.”

Misafir öğrencilerden Şeyma Tuncer de Malatya’yı gezmenin kendileri için çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi. Tuncer, “Malatya’ya geleceğimizi öğrenince çok sevindik. Çünkü ilk defa ücretsiz bir programa katılıyorduk. Ben annemi özlemiştim, ancak manevi annem bana tam bir anne şefkati gösterdi. Onunla şehri gezdik. Bana elbiseler aldı. Üç kızı olan manevi annemin, dördüncü kızı da ben oldum.” diye konuştu.

Okul velilerinden Şehnaz Özhan ise anneler gününü çok manidar bir şekilde geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Özhan, “Bu anneler gününde okulumuzun böyle bir program yapması bizleri bir hayli duygulandırdı. Bir evladımız da artık Batman’da var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.