Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır'dan çarpıcı Yücel açıklaması; 'İl başkanı 7-24 saat hizmet vereceğini bilmiyor herhalde’

Bayır'dan çarpıcı Yücel açıklaması; 'İl başkanı 7-24 saat hizmet vereceğini bilmiyor herhalde’

Verdiği kısa bir aradan sonra yeniden yayına başlayan Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, İZ Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Siyaset Meydanı programında kent gündemine dair konuları ele aldı.Yayına telefonla bağlanan Milletvekili Tacettin Bayır, İl Başkanı Deniz Yücel'in telefonlara çıkmaması konusunda, "İl başkanı 7/24 hizmet edeceğini bilmiyor herhalde" dedi. Bayır'dan canlı yayında Yücel'e çarpıcı eleştiri

  • Ege Postası
  • 26.02.2018 - 15:13

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI - Gündeme tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması temennisiyle başlayan Nakçı, Umutoğulları ve Kartal, CHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın İzmir ziyaretine İl Başkanı Deniz Yücel yerine Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı ziyaret etmesiyle başlayan tartışmalarla kent gündemine giriş yaptı. 

İl başkanı Deniz Yücel’in telefonlara dönmemesini sert bir dille eleştiren üç gazeteci konuşurken, yayına bağlanan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, önce partisine yönelik bu kadar sert bir eleştiri yapılmasının doğru olmadığını söyledi, ardından CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in telefon konusunda gerekli uyarıyı alacağını belirtti.

BAYIR: İL BAŞKANI 7-24 HİZMET EDECEĞİNİ BİLMİYOR HERHALDE

CHP’li Milletvekili Tacettin Bayır, “İl başkanı 7-24 hizmet edeceğini bilmiyor herhalde. Telefonun 7 gün 24 saat açık olacak. Bir tek il başkanının eksikliği, ya da seçilmiş bir il başkanını CHP’nin tamamı böyledir gibi bir algı yaratmamak lazım. Orası sıkıntılı yani. Siz beni aradığınızda telefonuma ulaşıyorsunuz değil m? Ya da sonra dönüyorum. İl başkanı açmıyorsa milletvekili, genel başkan yardımcısı niye açsın gibi bir algı ortaya çıkıyor. Mevcut iktidar, il başkanları, milletvekilleri CHP’ye vuruyor. İzmir’deki gazeteciler de CHP’ye vurursa. Tavsiye mektubu ile il başkanı olmuş birini bu kadar eleştirmeyelim. Henüz 50 gün olmuş. Sanırım telefonun açılması konusunda gerekli uyarıyı yapacaklardır.

BAYIR: SİYASETTE DİK DURACAKSIN, BİRAZ DAHA KREDİ VERELİM, OLMASA DA YAPACAK BİRİSİ BULUNUR…

Genç siyasetçileri desteklediklerini ancak siyasetin dik durma işi olduğunu kaydeden Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu konuda gençlere şans verelim, tabii ki bunu yapalım. Ama bu gençler kendi kararlarını kendileri alabilsinler. Birinin savunmasına ihtiyaç duymasınlar. Biz bu işi böyle yaptık yıllarca. Kendi bildiğimiz doğruda başkaldırımızı yaptık. Birileri bizi yolumuzdan çevirmek istese de buna müsaade etmedik. Siyasette dik duracaksın. Önümüzdeki süreçte pişeceğini düşünüyorum arkadaşımızın. Biraz daha kredi verelim. Bulamazsa da burası İzmir. Bu işi daha doğru yapacak birisi bulunur.”

Bayır canlı bağlantıda şunları söyledi: 

"Tuncay Özkan’ı aradım sordum. İzmir’in ilçelerini ziyaretten önce il başkanını önce ziyaret etmek istediğini söylemiş, ve il başkanından randevu istemiş. Bana eşlik eder misiniz demiş. Yoğun çalışma içerisindeyim, Çandarlı’da bir müvekkilimin ziyaretine gideceğim, ben bakayım demiş. 3 gün sonra geri dönmüş. İl yönetiminden arkadaşların eşlik edeceğini söylemiş. Kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir ortam var iken, yüzde 50 artı bire ihtiyaç varken, yüzde 25’in üzerine bir artı koymanın sorumluluğunu taşırken, eleştirilere farklı boyuttan bakmak lazım. AKP’yi al aşağı edecek başka parti var m? Yok. eleştiri hakkınıza saygı duyuyorum. İl başkanı 7-24 hizmet edeceğini bilmiyor herhalde. Telefonun 7 gün 24 saat açık olacak. Bir tek il başkanının eksikliği, ya da seçilmiş bir il başkanını CHP’nin tamamı böyledir gibi bir algı yaratmamak lazım. Orası sıkıntılı yani. Siz beni aradığınızda telefonuma ulaşıyorsunuz değil m? Ya da sonra dönüyorum. İl başkanı açmıyorsa milletvekili, genel başkan yardımcısı niye açsın gibi bir algı ortaya çıkıyor. Mevcut iktidar, il başkanları, milletvekilleri CHP’ye vuruyor. İzmir’deki gazeteciler de CHP’ye vurursa...

Mithat Umutoğulları: Son 50 günü hakkında yazı yazdım Deniz Yücel hakkında.

Tacettin Bayır: Tavsiye mektubu ile il başkanı olmuş birini bu kadar eleştirmeyelim. Henüz 50 gün olmuş. Sanırım telefonun açılması konusunda gerekli uyarıyı yapacaklardır.

Bu konuda gençlere şans verelim, tabii ki bunu yapalım. Ama bu gençler kendi kararlarını kendileri alabilsinler. Birinin savunmasına ihtiyaç duymasınlar. Biz bu işi böyle yaptık yıllarca. Kendi bildiğimiz doğruda başkaldırımızı yaptık. Birileri bizi yolumuzdan çevirmek istese de buna müsaade etmedik. Siyasette dik duracaksın. Önümüzdeki süreçte pişeceğini düşünüyorum arkadaşımızın. Biraz daha kredi verelim. Bulamazsa da burası İzmir. Bu işi daha doğru yapacak birisi bulunur.

Adem Nakçı: Biz Deniz Yücel şöyle böyle demiyoruz ki. Camide vaaz veren bir imamın sana söylediği laf geliyor. Sen saatler sonra yazılı açıklama yapıyorsun. Çıkacaksın elini masaya vuracaksın. Valiliğe mi bağlı burası. Sayın vali kimdi, ne hakla, ne cüretle yaptı diyeceksin. Bir tane muhtar bir rivayeti söylüyor. Bu ülkenin kurucu lideri hakkında konuşuyor. Senin susma hakkı yok orada. Bayır bekleyelim olgunlaşacak diyor. Armut değil ki. Madem işini yapacaksın, oturmayacaksın o koltukta, müvekkilimle görüşmem var diyor adam. Sen savunmaya geçersen, millet gelir vurur.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.