Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır hem eleştirdi hem destek istedi: PM Lordlar Kamarası gibi!

Bayır hem eleştirdi hem destek istedi: PM Lordlar Kamarası gibi!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Genel Başkan'ın listesinde yer alması halinde Parti Meclisi (PM) üyeliği için aday olduğunu açıkladı. Bayır kongrede karşı listeyi desteklediği hatırlatılarak bu durumda İzmirli delegasyondan onay alıp alamayacağı sorusuna, “İzmir’de kongreler bitti. Biz Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptığımız delege buluşmasında kongre sürecinin sona erdiğini vurgulayıp, kurultayda tüm İzmirli adaylara sahip çıkma kararı aldık” dedi. Bayır hem eleştirdi hem destek istedi

  • Ege Postası
  • 31.01.2018 - 17:25

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI -  İl kongre sürecinde muhalif listeyi açıkça destekleyen ve 3-4 Şubat'taki kurultay öncesi PM üyeleriğine talip olan Milletvekili Tacettin Bayır'ın desteklemediği kurultay delegelerinden oy alıp alamayacağı merak konusu oldu. Bayır kurultay delegeleriyle ve İl Başkanı Deniz Yücel ile kongre sonrası bir araya geldiklerini ve aralarında bir sorun olmadığını söyledi.

Egepostası’na konuşan Bayır, “Kongreler bir bayrak yarışıydı ve geride kaldı. Biz İl Başkanı'nın yanına giderek kendisinin emrinde olduğumuzu ilettik. 2019’un önemli bir seçim olduğunu söyledim. Bu konuda eski il başkanlığı yapmış bir arkadaşı olarak kendisinden bir talebim oldu. ‘Sayın Başkan, siz İzmir’de Sayın Kılıçdaroğlu’nu temsil eden en üst kişisiniz. Partinin babası konumundasınız, sizden bir ricam var, bu geçen kongrede olanların hepsi geride kaldı. Şimdi partiyi büyütmek ve herkesi sahaya sürmek gerekli. O seçimlerde aday olmuş kaybetmiş, seçimi kaybettiği için kendisinin parti görevlendirmemiş gibi düşünen, ötekileştiğini düşünen, küsen insanları daha fazla kucaklayıp partinin içine çekmeniz gerekiyor’ dedim. Kendisi de buna destek verdi. 'Bu partinin unsurlarına ihtiyacımız var bu biraz da denge meselesi' dedi. Farklı görüşlerin olması gerekir” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ PM LORDLAR KAMARASI GİBİ”

Parti Meclisi’ne adaylığının sebebini anlatan Bayır,  parti içinde farklı sesler olması gerektiğini vurgulayarak, “PM de böyledir. Hepimiz aynı fabrikadan çıkmadık. Farklı görüşlerimiz olabilir. Benim PM’ye aday olmamdaki ana nedenlerden biri bugünkü PM’yi biraz Lordlar Kamarası gibi görmem. Alanda sahada az çalıştıklarını görüyorum. Bütün Anadolu’ya dağılmaları Doğu’dan, Batı’ya Türkiye'nin 81 ilinde, 7/24 itfaiye eri gibi programlı ve sistemli çalışacak, topluma dokunacak Parti Meclisi üyeleri gerekli. Çok aktif olmalılar” dedi.

'15 YILDIR CHP NEREDE'

Kendisinin adaylığı için birçok ilden destek de geldiğini belirten Bayır “Referandum öncesi Genel Başkan tarafından görevlendirilerek parti adına birçok doğu ilinde çalıştım. Bu çalışma çok da etkili olmuştu. Oralarda insanlar bizim önümüzü kesip ‘15 yıldır CHP nerde’ dediler.  Her hafta diğer arkadaşlarımız gidip bu çalışmaları yaptı. İzmir’deki delegelerin dışında çevre illerden Aydın, Manisa, Balıkesir ve gittiğim diğer illerden Sakarya, Kastamonu, Çankırı, Hakkâri, Şırnak, Burdur’dan destek görüyorum. Aday olmam için de onlar ısrar ettiler” diye konuştu.

“PROFİLİ TARİF ETTİ”

Kurultay delegeleri ve partililerin istediği PM üyesi profilini tarif eden Bayır, “Örgüte dokunabilen, seyahat engeli olmayan, her yerde gidip partiyi temsil edebilecek, ağzı laf yapan, partinin geçmişinde örgütlerde görev yapmış, deneyim ve birikimini aktarabilen kişiler olmalı diye bir talep var. Bu talebin üzerine aday olmaya karar verdim zaten” ifadelerini kullandı. 

Bayır kongrede karşı listeyi desteklediği hatırlatılarak bu durumda İzmirli delegasyondan onay alıp alamayacağı sorusuna şu yanıt verdi; 

"İzmir kurultay delegeleriyle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yaptığımız toplantıda kongre yarışının geride kaldığı, bundan sonra partiyi büyütmek için çok fazla çalışılması gerektiği görüşü oluştu. İzmir’den aday olan tüm PM üyelerine İzmir oy verir zaten. Birlik,bütünlük sağlanır. Öncelikle kendi adaylarımıza sahip çıkılacak. Burada Genel Başkan'ın listesine girmek de önemli. Benim tercihim liste delmek değil. İnşallah Genel Başkan listesine alacak bizi. Biz de aldığımız oyların hakkını vereceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.