Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baykal sessizliğini bozdu!

Baykal sessizliğini bozdu!

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Balıkesir’de katıldığı bir temel atma töreni sonrası partililerle bir araya geldi. Baykal, son dönemlerde CHP’de yaşanan gelişmeler ve İzmir özelinde partililere önemli değerlendirmeler yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.02.2014 - 15:29
EGE POSTASI-HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Balıkesir Sındırgı’da bir temel atma törenine katıldı. Baykal tören sonrası partililerle sohbet etti.  Baykal son dönemlerde CHP’de yaşanan gelişmeler ve İzmir özelinde partililere önemli açıklamalarda bulundu.
 
“KİMİ KOYARSAK KAZANIRIZ ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL”
 

Baykal’ın aday değişiminin yaşandığı Karşıyaka, Bakırköy, Maltepe ve Muratpaşa’nın 2004 ve 2009’da kazanıldığına dikkat çekerken “Buralar CHP’nin kalesi kolay olmadı. Bizim Cumhuriyetçi Atatürkçü, Çağdaş siyasi anlayışımız sayesinde oldu. Buralarda kimi koyarsak kazanır anlayışı doğru değildir. Bizim zamanımızda da Karşıyaka bizim olsun, Bakırköy bizim olsun diyenler vardı ama ben hiçbir zaman onlara vermedim. Bizim bir anlayışımız vardı. Atatürkçü, Laik çizgimizle biz buraları aldık. Ancak; CHP son dönemler bu anlayıştan biraz uzaklaşmış. Bu anlayışın CHP’ye ters düştüğünü görüyoruz. Halbuki bu anlayışla biz buraları kale yaptık.CHP Buralarda yaşayan insanlar ve Türkiye’de yaşan laik insanların umudu oldu. Türkiye’de rejim kaygıları olan insanların umuduyduk. Ancak; bunlar gereklilik olmaktan çıktı CHP’nin sırtında yük gibi görünüyor. Öyle gösterilmeye çalışıyor”dedi.


 
“İL BAŞKANIN YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ”
 
İl Başkanı Ali Engin’in ‘Biz bir ekibiz. Kongreyi biz kazandık. Bizim dediğimiz olacak’ ifadelerini değerlendiren Baykal,“ Bu nasıl bir il Başkanı önce söylüyor sonra yalanlıyor. Ankara ve  İstanbul, İzmir İl Başkanı’ın  açıklamalarını konuşuyor. Böyle ayırımcı bir davranış kabul edilemez. Bunlar bir İl Başkanın konuşacağı şeyler değil. Bunlar kabul edilemez şeyler değil. Bunlar talihsiz açıklamalar” dedi.
 
DSP’YE GEÇMEYİN
 
Küskünlerin DSP’ye yönelmesi için de  Baykal, “Burada kenetlenip hep birlikte çalışacağız. Partimize zarar vermeyelim. Birçok partili beni arayarak DSP’ye gitmek istediklerini ifade ediyor. Ben onlara “kesinlikle DSP’ye gitmeyin parti içinde kalıp mücadeleye devam edin diyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.