Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da 2'nci Cemevi açıldı

Bayraklı'da 2'nci Cemevi açıldı

Bayraklı Belediyesi tarafından Refik Şevket İnce Mahallesi'nde Kültür Merkezi halinde dizayn edilen 4 katlı bina düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aynı zamanda Cemevi olarak da kullanılacak binanın açılış töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki ikinci Cemevi'nin hayırlı olmasını dileyerek, 3'üncüsü için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

  • Ege Postası
  • 02.12.2013 - 11:26
İZMİR - Bayraklı Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine ihtiyaçlar ve imkanlar dahilinde kültür merkezleri açmaya devam ediyor. Bu kapsamda 75'nci yıl mahallesindeki yeni binanın inşaası sürerken, Refik Şevket İnce Mahallesi'nde ise 4 katlı bina kültür merkezi haline getirildi. Aynı zamanda Cemevi olarak da kullanılacak binanın tüm ihtiyaçları, mutfağından toplantı salonuna, morgundan ofis odalarına kadar tamamen sıfırdan döşenerek, hizmete girdi. Açılış kurdelesini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, alevi din adamları ve vatandaşlarla birlikte kesti.

"Cemevleri siyaset yeri değildir"

Göreve geldiğinden bu yana ayrım yapmaksızın tüm ibadethaneleri temizleyip, imkanlar dahilinde ihtiyaçlara yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçeye yeni bir kültür merkezi-Cemevi daha kazandırdı. "Camiler, Kiliseler, Cemevleri, tüm ibadethaneler" bizim diyerek yola çıkan, dine olan saygı ve inancı gereği bu konuya büyük önem verdiklerini her fırsatta dile getiren Başkan Karabağ, ilçenin ikinci Cemevi'ni de yoğun katılımla birlikte Refik Şevket İnce Mahallesi'nde hizmete açtı. Muhittin Erener-Refik Şevket İnce Mahallelerinde böyle bir merkeze, ibadethaneye büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karabağ, "Cemevleri siyaset yapma yeri değildir. Beni Alevilere düşman ilan edenler oldu ancak şu iyi bilinmelidir ki; İzmir'deki belediyelere bakıldığında en fazla Alevi kardeşimizin çalıştığı belediye Bayraklı'dır. En yakınımda benimle çalışan 5 arkadaşımdan 4'ü Alevi'dir. Evimin anahtarı bile yine yanımdaki bir Alevi kadeşimdedir. İhtiyaç olunca girer, çıkar. Bu açıdan ben Alevilere bu kadar inanıyor ve güveniyorken beni Alevi düşmanı ilan edenleri de Allah'a havale ediyorum. Keşke bütün Türkiye Aleviler gibi olsa. Türkiye'yi bölmek ve mezhep devleti yapmak istiyorlar ama biz Karanlığa dur demek için hep birlikte olmalıyız" dedi.

3'üncü Cemevi müjdesi

Başkan Karabağ, Bayraklı'nın 3'üncü Cemevi'ni de Nafiz Gürman Mahallesi'nde açmak istediklerini belirterek, bu konuda çalışmaların başlatıldığını ve kısa sürede ihtiyaçların belirlenip, yer sorununun giderilmesiyle ilçeye yeni bir Cemevi daha kazandırmak istediklerini söyledi.

"Ayağa kalkmak zorunluluk değildir"

Öte yandan Alevi din adamlarından Zeynel Sevin de açılışta yaptığı konuşmada başkan Karabağ'ın daha önceki dönemlerde tartışma konusu yaratan, aşure duasında ayağa kalkmama polemiğine son noktayı koydu. Birisi dua ederken diğer kişilerin ayağa kalkma zorunluluğunun olmadığını ifade eden Sevin, "Cem'de bazı durumlarda ayağa kalkma vardır. Ancak Alevilik öğretisi almamış bir kişinin ayağa kalkmasını beklemek doğru değildir kaldı ki, birisi dua ederken diğerlerinin ayağa kalkma zorunluluğu da yoktur. İslam, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi dinidir" diye konuştu. Törende daha sonra dualar edilip aşure yendi ve bina gezildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.