Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EBOD, sıkıntılarını Kalyoncu’ya anlattı

EBOD, sıkıntılarını Kalyoncu’ya anlattı

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili ve Karabağlar Belediyesi Başkan Aday Adayı Nazmi Kalyoncu Ege Otobüs İşletmecileri Derneği ( EBOD)’ni ziyaret etti. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Abdullah Öcal, İzmir Otogar’ında yaşanan sıkıntıları anlattı.

  • Ege Postası
  • 02.12.2013 - 10:43
Toplantıda konuşan Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Abdullah Öcal, İzmir Otogarı’nda yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığını ve günde 50 bin kişinin giriş çıkış yaptığını vurguladı. Öcal ‘’İzmir’in nabzını tutan Otogara gereken ilgi gösterilmiyor. Belediye’yi burada hissetmiyoruz’’şeklinde konuştu.


‘’Metronun Otogar’a gelmemesi İzmir’e yakışmıyor’’

En önemli sorunlarının metronun Otogar’a gelmemesi olduğunu belirten Öcal, ‘’Türkiye’nin 3. büyük şehriyiz. Gerek şehirlerarası gerek şehir dışı trafikte toplu taşımacılıkla seyahat yapabilmeleri adına, vatandaş için kolaylık olacağı gibi, işletmeci adına da servis yükümüz hafifler. Vatandaş metroyu tercih eder. Ankara’da Otogar’ın içinde metro… Ankara o servis külfetini üstünden attı. İzmir’de metro da bir aşama kaydedilememesi İzmir’e yakışmıyor ’’şeklinde konuştu.


‘’Sağlık kabini istiyoruz’’

Otogar’da Sağlık kabinin olması gerektiğini belirten Öcal,’’ Sağık sorunu olabiliyor. Ani müdahale çok önemli… Burada acil tıp teknisyeni ve ambulans olsa, vatandaşımıza ilk müdahaleyi yapıp, hastaneye ulaştırır.

Öcal Otogar’da yaşanan hafta tatili ruhsatı hakkında sıkıntı yaşadıklarını belirterek’’ Liman, iskele ve garlar, muaf tutuluyor. Otogar’da da olmamalı kanaatini taşıyoruz ’’dedi. Öcal Otogar’da bir danışma merkezi istediklerini belirterek,’’ Bir turist geldiğinde veya kendi vatandaşımıza rehberlik yapabilecek büro olması vatandaşa kolaylık sağlayacaktır’’dedi.

Öcal, Nazmi Kalyoncu’nun dernek binalarına yaptığı ziyaret nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, ‘’ Tecrübeli bir siyasetçi olarak Karabağlar’ı en iyi şekilde yönetebileceğini düşünüyoruz. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz’’dedi.


Ege Otobüs İşletmecileri Derneği’nin sorunlarını dinleyen Kalyoncu, şu şekilde konuştu: ‘’Bu şehrin ulaşım master planını ortaya koyan, Büyükşehir Belediyesi'dir.

Trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak metronun garaja ulaşmasını düşünmek zorundaydı. Ama maalesef 2 kilometreyi 8 yılda bitirenmeyen bir iradeden bunu beklemek zor. Bir şehrin en fazla insan sirkülasyonunun olduğu bir yer olan otogar'da metronun olmaması büyük bir eksikliktir‘’şeklinde konuştu.

Sağlık kabini konusunda İl Sağlık Müdürü ile görüşeceğini belirten Kalyoncu, yaşanan sorunlara çözüm getirebilmek adına çalışacaklarını ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.