Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan açılışlı cevap!

Karabağ'dan açılışlı cevap!

Bayraklı Muhittin Erenler Mahallesi Kültür Merkezi ve Cemevi hizmete açıldı.Açılış törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Alevi dedeleri Nesimi Akyüz, Zeynel Sevin, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Karabağ, kendisinin Alevi düşmanı olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Beni Alevi düşmanı olarak gösterenleri, Allah’a havale ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2013 - 18:11
EGE POSTASI - Bayraklı Muhittin Erenler Mahallesi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin açılış gerçekleşti. Bayraklı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kültür Merkezi ve Cemevi’nin içinde yemek salonu, cem salonu ve kurs odaları bulunuyor.Bayraklı Belediyesi olarak ilçenin her noktasına ve tüm vatandaşlara eşit hizmet götürdüklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ “Osman Gazi eski Pazar yerini cem evi kompleksi olarak projelendirdik. 2 sene önce yola çıktık. Arsanın yarısı bizim yarısı hazinenindi ancak başbakanlıktan bir türlü onay çıkmadı. Bunun üzerine tekrar müracaat ettik. Bu süre içerisinde o alan boşalmadığı için cem evi projesini gerçekleştiremedik. Ama bu bölgenin acil ihtiyacı vardı burada böyle bir merkeze. Bu binayı edindik. Ama ondan sonra dedikodular çıkmaya başladı, burasının kiralık olduğuna dair. Mal sahibine haber gönderdim binayı bana satması için. Buranın derhal kamulaştırılması için 15 gün önce de talimat verdim emlak müdürüne. Buranın tapusunu almak benim için bu kadar zor m? Ben 8 trilyon veriyorum belediye hizmet binasının yanını istimlak ediyorum Atatürk Heykeli koyabilmek için. Elbette cemevi binası için verecek parayı da bulurum ben, dedikodu yapmasınlar” ifadelerini kullandı.

ONLARI ALLAH’A HAVELE EDİYORUM
Bayraklı Belediyesi’nde çok sayıda Alevi vatandaşın çalıştığını belirten Karabağ, “Ben Alevilere bu kadar güvenirken, Yamanlar’da cem evindeki birkaç yönetici beni Alevi düşmanı ilan ediyorsa, onları Allah’a havale ediyorum. Cem evleri siyaset yapma yeri değildir. Burası bir inanç kurumu. Cem evinin yönetimine girip belediyeden ihale alayım, şu aday adayının peşinde dolaşayım deme yeri değildir. Dünyanın en büyük günahını işliyorlar. Her şeyini belediyeden alan bir kurumun mevcut belediye başkanını karalaması kadar, Alevi inancına yapılan başka bir kötülük olamaz” dedi.

OLUMSUZLUKLAIR ÇÜRÜTECEĞİZ
“Türkiye’nin başındaki en büyük dert bizi tek bir mezhebe sürüklemeye çalışmaları ve bizi bölmeye çalışmalarıdır” diyen Karabağ, Alevi öğretisi hakkında söylenen her olumsuzluğu açacakları cem evi ve ibadethaneler ile çürüteceklerini söyledi.Karabağ Nafiz Gürman mahallesinde de bir cemevi-kültür merkezi projeleri olduğunu söyledi.

SEVİN: ELEŞTİRİLER DOĞRU DEĞİL
Alevi dedesi Sevin konuşmasında Karabağ’ın geçtiğimiz yıllarda aşure duası sırasında ayağa kalkmadığı için ağır eleştirilere hedef olmasını gündeme getirdi ve, “ Karabağ doğru olanı yapmıştır. Aşure duasında ayakta durulmaz. Ben öyle bir şey görmedim, duymadım. Böyle kesin bir kural, mecburiyet yok. Başkanımıza böyle bir eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.