Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seneye şampiyonlar ligi finalindeyiz

Seneye şampiyonlar ligi finalindeyiz

Avusturya temsilcisi Neulengbach takımına İzmir’de ve Avusturya’da 3-0 yenilerek çeyrek final yolundan dönen kızlar gelecek seneye bilendiler ve Başkan Tartan’a şampiyonluk sözü verdiler. İzmirli kızların öyküsü çok değil, 3 Kasım 2012’de başladı, 12 bin 534 kilometre yol ve yaklaşık 179 saatlik yolculuk yaptılar. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, zorlu yolun emeğini başarılı sonuçlarla aldı. İzmir’de bir ilki başaran kadın futbol takımı, tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 13:52
 İZMİR- Ayrıca ülkemizi UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme başarısı göstererek Türkiye’de bir tarih yazdılar. Şimdi de gelecek yıl için, İzmirli kızlar, gözlerini Avrupa Şampiyonluğuna dikti. Bosna-Hersek’te üç üç yapan Polonyalı rakibini eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasına kalan KonakBelediyespor Kadın Futbol Takımı Avusturya’da kaybettiği çeyrek final şansını gelecek yıl yakalayıp artık kupaya uzanmayı hedefliyor. Takımda en golcü isim 32 gol kaydeden Rumen oyuncu Duşa Cosmina olurken, Duşa’yı; Gamze İskeçeli (13), Raluca Sarghe (7), Ceren Nurlu (5), Cansu Yağ, Sevgi Çınar (3), Esra Erol, Yaşam Göksu , DidemKaragenç (2), Aslı Karataş, ve Ümran Özev (1) izledi.
Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol takımı 2012-2013 TFF sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak UEFA şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. 08-13 Ağustos tarihlerinde Bosna’da yapılan şampiyonlar ligi ön eleme turunda Bosna Hersek'in Sarajevo takımını 2-1, Galler'in Cardiff takımını 1-0 ve Bulgaristan'ın NSA Sofia takımını 2-0 yendi. İzmirli kızlar Bosna’da üçte üç yaparak gurubundan şampiyon olarak çıktı. İzmirli kızlar Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek UEFA’da ilk 32 takım arasına girmeyi başardı. KonakBelediyespor İzmir’de 2-1 yendiği Polonyalı rakibi RTP Unia Raciborz’u deplasmanda aldığı 0-0’lık beraberlik ile eledi. 10 ve 14 Kasım tarihlerinde Avusturya temsilcisi Neulengbach karşısında yenilgiden kurtulamayan kızlar, gelecek yıl için Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a söz verdiler: “ Gelecek yıl şampiyonlar ligi finalini oynayacağız”

“BU SEVİNCİ HEP YAŞAYALIM”
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak Belediyespor kadın futbol takımının Avrupa Şampiyonluğu yolundaki hedefinin bu yıl sadece ertelendiğini gelecek yıl için kızlardan “final oynayacağız” sözü aldığını söyledi. Başkan Tartan, “UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyespor olarak tarih yazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarak çıktılar. Polonya’yı da elediler. İzmirli kızlar Türkiye’nin yüz akı oldular. Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupa’lı ekiplerle oynadı. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi, göstermeye de devam edecek. Bu kızlara sahip çıkılırsa, Türkiye’nin ve İzmir’in adını futbolla dünya ezbere bilecek” dedi.

Konak Belediyespor Ligde fırtına gibi esiyor
UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki mücadelesiyle Avrupa’nın ilk 16 takımı arasına giren Konak Belediyespor oyuncuları, Şampiyonlar Ligi dönüşünde Türkiye Ligi’nde fırtına Estiriyor. Şampiyonluğa kitlenen takım, hedefine yenilgisiz ilerliyor. Birbirlerine kenetlenen ve takım ruhunu sahaya yansıtan oyuncular şampiyonluk hedeflerini dile getirdi.

Fatma Şahin(Kaleci):
Avrupa deneyimi bizim için ilkti, hatalar yapmış olabiliriz ama sonuçta ilk 16’ya kaldık. Bunun sırrı öncelikle takım olmamız. Başkanımız Hakan Tartan bize başından beri güvendi, bu doğrultuda transferler yaptı; biz de takım olarak çok inandık ve buralara kadar geldik. Seneye bir daha şampiyon olursak bu sefer ayaklarımız sağlam basarak gideceğiz. Maç içinde ve dışında nerede nasıl davranmamız gerektiğini, maç öncesi nelere çalışmamız gerektiğini artık biliyoruz. Daha iyi analiz edebiliyoruz. Bu sene ligde bir değişiklik yapıldı. İlk dört takım play off’a gidiyor. Hedefimiz ilk dörde birinci sırada girmek. Sonra play off’larda Konak Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmek.

Yaşam Göksu (Orta saha):
Daha önce Avrupa Şampiyonasını da yaşadım ama Şampiyonlar Ligi benim için bir ilk oldu ve Türkiye’ye bunu bizim takımımızın yaşatmış olması daha büyük bir gurur benim için. Televizyona çıkmak, Türkiye çapında tanınmak güzeldi. Bu sene ligde yedi takım var. Bizi zorlayacak rakipler Ataköy ve Ereğli olacak. Bu sene de şampiyonluk için çalışıyoruz ve şampiyon olacağız.

Sevgi Çınar (Sağ açık)
Avrupa’da Türk futbolu adına, kadın futbolu adına güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Son maçımızda şanssızlık vardı biraz ama 16’ya kadar kaldık, iyi mücadele ettik. Bosna’da maçı 1-0’dan 2-1’e çevirdik. Çok zor anlar yaşadık anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor. Çok güzel şeyler de yaşadık, açıkçası maceramızın devam etmesini isterdik. Bu sene yine şampiyon olmak emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Maçlardan güzel sonuçlarla dönüyoruz. Biz yine bu sene şampiyon olacağız, yine Avrupa’ya gideceğiz, ben inanıyorum. Çıtayı biraz daha yükseltmek istiyoruz. Tarih yazmak istiyoruz tekrar.

Hilal Başkol (Orta Saha):
Ben takıma bu sene geldim. Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmaktı, onu başardık. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. Bence elimizden gelenin en iyisini yaptık. Seneye çeyrek finale kalmayı hedefliyoruz. Lige çok iyi başladık. Bu sene hedefimiz yine şampiyonluk. Şimdilik her şey güzel gidiyor ligde. İnşallah bundan sonra da kayıpsız bir şekilde devam ederiz.


Hüseyin Tavur (Teknik Direktör)
Şampiyonlar Liginde ilk yılımızdı. Tabii ki zorluklar yaşadık. Ama buradan Başkanımız Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum. Romanya kampı bizim için çok önemliydi. Orada Avrupa’da futbolun nasıl oynandığını gördük. Çok tecrübe kazandırdı bize. Bu sene tecrübe kazandık diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi, ayağını yere çok daha sağlam basan bir Konak Belediyespor olacak. Bu sene hiç mağlubiyet almadan şampiyon olmak istiyoruz.

Çiğdem İnsel (Konak Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri):
Bizi bu yolda yalnız bırakmayanların başında en büyük teşekkürümüz Hakan Tartan’a. Bize destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ama her şeyden önce İzmir halkına teşekkür ediyoruz. İki rekor kırıldı, önce Türkiye sonra Balkan rekorunu kırdık seyirci sayısında. İlk maçta 4 bin ikinci maçta 8 bin seyircimiz vardı. İzmir halkı bizi özellikle en önemli günde Atamızın ölüm yıldönümünde kızlarımızı yalnız bırakmadı. Yerel ve ulusal basına, spor yazarlarına teşekkür ederiz. Basının desteği çok önemliydi bizim için. Şu anda her yerde biz konuşuluyoruz. UEFA sitesinde ‘Türklerin mucizesi’ adı altında konuşuluyoruz. Bu başarı İzmir’in başarısı, Türkiye’nin başarısı.

Hüseyin hoca ilk kez konuştu

“Biz buradayız, sonuna kadar savaşacağız”

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ilk 16 takım arasına girerek Türkiye’ye bir ilk yaşatan Konak Belediyespor, yurda döner dönmez Türkiye Kadın Futbol Ligi’ne fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Yenilgisiz süren maçlara ve art arda başarılara rağmen takımın teknik hocası Hüseyin Tavur ve yıldız oyuncu Cosmina Duşa hakkında dolaşan takımdan ayrılacakları söylentileri karşısında sessizliğini koruyan Hüseyin Tavur konuştu. Teknik adam, “Biz buradayız, sonuna kadar savaşacağız” derken asılsız söylentiler hakkında şu yorumu yaptı:

“Öncelikle Türkiye’ye bir ilki yaşatan takımımıza teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta Türkiye’de hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirdiler. Bunu yapmak hem benim için hem Cosmina için bir başarısızlıksa, o zaman biz gidelim. Ama böyle bir şey yok. Türkiye adına iyi işler yaptık. Basında hem benim için hem de Cosmina için takımdan ayrılıyor diye söylentiler çıktı. Hayır, biz buradayız, sonuna kadar savaşacağız. Tek hedefimiz de bu sene yine şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne katılmak.Belediye Başkanımız Dr.Hakan Tartan’a da sözümüz var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.