Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dijital Film Atölyesi’nde gösterim heyecanı

Dijital Film Atölyesi’nde gösterim heyecanı

Bornova Belediyesi Dijital Film Yapım Atölyesi'nden çıkan filmlerin gösterimi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı gecede yapıldı. Senaryolarını kursiyerlerin yazıp sonra da çektikleri kısa ve belgesel, filmler büyük beğeni topladı

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 10:29
İZMİR- Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler gösterim heyecanı yaşadı. Geleceğin sinemacılarının ortaya koydukları kısa film ve belgesellerin toplu gösterimi Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Süreleri 1 dakika ile 18 dakika arasında değişen altı kısa, dört belgesel film ilgiyle izlendi. Çoğunluğu Bornova’da çekilen ve Bornova’nın anlatıldığı filmlerin gösterimi sonrası, Dijital Film Atölyesi’nin 3. dönem kursiyerlerine sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi.

Dijital Film Atölyesi kursiyerlerinin yanı sıra filmlerde rol alan amatör oyuncu ve vatandaşlar ile eğitmenlere teşekkür eden Başkan Sındır, ‘‘Hepsi birbirinden güzel çalışmalar. Emek veren herkesi kutluyorum. Bornova Belediyesi olarak farklı alanlarda açtıkları kurslarla her yaştan yurttaşımızın kendisini geliştirmesi için imkanlar yaratıyoruz. Başarılı çalışmalara imza atan birçok gencimizin geleceğine pencereler açan Dijital Film Atölyesi de bu doğrultuda açtığımız kurslardan bir tanesi’’ diye konuştu.

Dördüncü dönem kursları sürüyor
2010 yılında açılan Digital Film Atölyesi’nde 4. Dönem eğitimleri 23 Ekim'de başladı. Bu ilk dönemde 15 yaş üzeri kursiyerler, haftada iki gün olmak üzere daha çok pratik eğitim alıyor. Yarıyıl tatilinden sonraki ikinci dönemde ise geleceğin sinemacıları gruplara ayrılarak senaryoları kendilerine ait olan filmlerini çekecek. Atölyede, yönetmenlik, görüntü yönetimi, ses, müzik ve proje geliştirme gibi film yapımının tüm unsurlarına dair uygulamalı çalışmalar yapılacak. Kurgu aşamasından sonra Dijital Film Atölyesi Mayıs ayında sona erecek. 24 kursiyerin çektiği filmler Bornova Belediyesi'nin çeşitli etkinliklerinde ve festivallerinde de gösteriliyor.

Üniversite kapılarını açtı

Kurulduğundan bugüne eğitim verdiği üç dönemde toplam 70 mezun veren Dijital Film Atölyesi ile sinemaya adım atan pek çok kursiyer, üniversitelerin ilgili bölümlerini kazandı. Geleceğin sinemacılarını yetiştiren atölyede eğitim alan Özge Alkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni tam burslu, İrem Gülen Bahçeşehir Üniversitesi'ni yüzde elli burslu, Berkay Hasbay da Işık Üniversitesi'nin sinema televizyon bölümlerini kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.