Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da yönetim düştü: Süreçte neler olacak!

Bayraklı'da yönetim düştü: Süreçte neler olacak!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısında, Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler'in ve ilçe yönetiminin görevden el çektirilmesi kararı alınırken gözler yeni sürece çevrildi. Seyitler yönetim kuruluyla durum değerlendirmesi yaptı yol haritası belirledi.Başkanlık için bir çok isimde telaffuz edilmeye başlandı.

  • Ege Postası
  • 14.02.2013 - 14:28
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısında, Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler'in ve ilçe yönetiminin görevden el çektirilmesi kararı alınırken gözler yeni sürece çevrildi.

BAYRAKLI'DA FLAŞ GELİŞME: SEYİTLER VE YÖNETİMİ EL ÇEKTİRİLDİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞIYAKA BAYRAKLI'YA TALİP HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLAR TELAFFUZ EDİLMEYE BAŞLANDI

Sürecin fazla uzamadan bir an önce tamamlanmasını isteyen genel merkez, Bayraklı için düşünülen adaylarla önümüzdeki hafta görüşmeler yaptıktan sonra yeni ilçe başkanını atayacak. Bu sürede İl Başkanlığı’nın görevlendireceği 3 kişi partinin ilgili evraklarıyla ilgilenecek. Bayraklı’da başkanlık için isimler gündeme gelmeye başladı.

KARŞIYAKA'DAN İKİ İSİM VAR

Ege Postası’nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği 'Karşıyaka Bayraklı'ya talip' haberi gündem yaratırken Karşıyaka Teşkilatı'ndan Tanfer Kemerli ismi Bayraklı için ön plana çıkıyor. Kemerli, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nda Başkan Kerem Ali Sürekli’nind
e en güvendiği isimler arasında…Bayraklı için ismi geçenler arasında bir Karşıyaka yöneticisi daha var. İlçe Başkan Yardımcığı görevini yürüten Abdullah Mertoğlu’nunda ismi ön planda.İl Yönetim Kurulu Üyeleri arasından  Refik Uzun ve İzzettin Mizan’ın ismi ön plana çıkıyor.İl Başkanı Ömr Cihat Akay'ın ise Mesut Demirkaya ismine sıcak baktığı öğrenildi.

KARAR GEREKÇESİNE GÖRE YOL HARİTASI
Süreçte Genel Merkez ve İl Başkanlığı’nın istifa baskısına olumlu yanıt vermeyen ve “ Seçilerek koltuğa oturdum. Bir suçum yok. Bana haklı gerekçe göstersinler o zaman istifa edeyim” diyen Seyitler, yönetim kuruluyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Seyitler ve yöneticilerin MKYK'nın kararının içeriğine göre olası bir siyaset yasağı almaları ihtimalini ve bundan sonra izlenecek yol haritasını masaya yatırdıkları öğrenildi. Benzer bir durumun farklı yerlerde de yaşandığının ve siyaset yasağının uygulanmadığının vurgulandığı toplantıda Seyitler ve yöneticilerin siyaset yasağı almamak için süreci yakından izleyecekleri öğrenildi.

MAHKEMEYE GİDEBİLİR
Toplantıda alınan en önemli karar ise el çektirildiğine dair genel merkezden gelecek tebligat sonrası karar gerekçesi üzerine olacak. Tebligat sonrası karar gerekçesini isteyecek Seyitler ve yönetimin ‘haklı bir gerekçe’ ile karşılaşmadıkları taktirde konuyu görevin iadesi için mahkemeye taşımak adına karar aldıkları öğrenildi.

AKAY ERDEM'LE GÖRÜŞTÜ

İl başkanları toplantısı için Ankara'da bulunan İl Başkanı Ömer Cİhat Akay, öğle saatlerinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le görüştü. Görüşme sonrası Ege Postası'na açıklamalarda bulunan Akay, " Bayraklı'yla ilgili Ankara'dan dönüşte süreci başlatacağız. Adaylık düşünen isimlerle birebir görüşmeler yapacağız. Bayraklı dışından bir isime sıcak bakmıyoruz" dedi.

SEYİTLER'DEN İMALI İLETİ
MKYK tarafından görevden alınan ve kararın kendisine henüz tebliğ edilmemesi nedeniyle sessizliğini koruyan Erdal Seyitler sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında iletisine 'birilerinin hevesleri olabilir, dostlarım unutmasın, benim ideallerim var" diye yazdı. 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.