Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da güvercinler görücüye çıktı

Bayraklı’da güvercinler görücüye çıktı

Bayraklı Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen güvercin festivali ülkenin farklı bölgelerinden yüzlerce hayvan severi bir araya getirdi. 100 çeşitten fazla güvercinin görücüye çıktığı etkinlikte 30 bin liraya varan fiyatlarda güvercinler satışa sunuldu.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 10:43


Konuşmasında hayvanları sevmeyenlerin insanı da sevemeyeceğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İnsanlar birbirini öldürüyor. Bunun altında yatan sevgisizliktir. Doğayı, hayvanları sevmeyi öğrenenler insanı da sevmeyi öğrenirler; birbirine zarar vermezler” dedi.

2. Geleneksel Güvercin Festivali Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşti.  Etkinlikte 100'den fazla çeşit güvercin görücüye çıkarken, fiyatlar ise 200 lira ile 30 bin lira arasında değişti. Ülkenin birçok farklı il ve ilçesinden güvercin tutkusu için Bayraklı’ya gelen hayvan severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı.

SEVGİSİZLİK NEDENİYLE
Festivalde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun bir ay içerisinde açılacağını müjdeleyerek, “Önümüzdeki yıl daha büyük katılımla bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Ülkemizin içinde ve ülkemizin dışında insanlık dışı olayları yaşıyoruz. Suriye’de insanlar birbirini kesiyor. Vahşet diz boyu. İnsanın insana yaptığını hayvanlar birbirine yapmıyor. Bunun altında yatan sevgisizliktir. Doğayı, hayvanları, bitkiyi, böceği sevmeyen insanı da hiç sevmez. Dolayısıyla hayvan sevgisini en yoğun yaşayan biri olarak güvercin sevenleri burada toplama başarısı gösterdik. Dernek yöneticilerine ve buraya gelen sizleri bir kez daha kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Doğayı sevmeyi, kuşu hayvanı sevmeyi öğrenenler insanı da sevmeyi öğrenirler; birbirine zarar vermezler. Şimdi burada yüzlerce güvercin sergileniyor seneye spor salonumuzda çok daha ses getirici başka etkinlikleri de içine alan bir organizasyonla güvercinleri, tüm hayvanları sevmeyi insanı sevmeyenlere  öğretmenizi diliyorum” dedi.
Bayraklı Renkçiler Derneği yönetim kurulu üyesi Burhan Gürbulak, desteklerinden dolayı Başkan Karabağ'a teşekkür ederek katkılarında dolayı plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.