Bayraklı’ya ulaşım müjdeleri; Trafik rahat bir nefes alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği projelerle ulaşım konusunda Bayraklı’ya nefes aldıracak. Buna göre, kısa, orta ve uzun vadede Altınyol’a taşıt alt geçidi, çeşitli bölgelere 12 kavşak ve yaya üst geçitleri, 1 bisiklet ve yaya yolu köprüsü, bisiklet yolları ve park alanları gibi ulaşım projeleri yapılacak. Bayraklı'da ulaşıma büyük projeler
- Ege Postası
- 11.10.2019 - 09:33
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Ulaşım, Etüt ve Projeler, Fen İşleri Daire Başkanları ve birim müdürlerinden oluşan Büyükşehir bürokratları, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve belediye bürokratlarına, ilçeye yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını anlattı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ana planında yer alan Bayraklı ile ilgili bölümler ele alındı.
Kavşak düzenlemeleri
Konuyla ilgili sunum yapan Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, raylı sistemlerden kavşak düzenlemelerine kadar yapılacak yatırımları anlattı. Dilber, “Orta vadede planlanan kuzey raylı sistem hattı, Katip Çelebi Üniversitesi, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’ya uzanıyor. Katip Çelebi Üniversitesi-Çiğli-Karşıyaka-
Bisiklet kenti Bayraklı
Büyükşehir Belediyesi olarak Alsancak, Bayraklı ve Bornova’da bisiklet yolu güzergahları oluşturduklarını belirten Dilber, “Bisiklet yollarını yaptıktan sonra Bayraklı bölgesinde 39 bisiklet park alanı planlanıyor. Adliyenin arka tarafında 1 bisiklet ve yaya yolu köprüsü planlıyoruz. Bu, uzun vadede yapmayı düşündüğümüz bir proje. Böylece bisiklet yollarının Alsancak’a da bağlantısı sağlanmış olacak” diye konuştu. Katlı kavşak ve yaya üst geçidi projelerini de anlatan Dilber, Bayraklı Ozan Abay Caddesi Yaya Üst Geçidi projesinin tamamlandığını ve yapımına başlanacağını kaydetti. Dilber, Girne Bulvarı Şehit Erhan Vuruşkan Parkı ve Yeni Girne Pazar Yeri yanındaki park alanlarında ise yaya üst geçitlerinin ön projelerinin hazırlandığını belirtti.
Bu proje İzmir’in havasını değiştirir
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da, ilçe halkının en büyük eleştirisinin denize ulaşamama ve kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Denizimiz var ama vatandaş gidemiyor. Eğer Altınyol’u yer altına alabilirsek, en azından bu şikayetlerden birini bitirmiş oluruz. Bu proje hayata geçirilirse, sahilden Symrna Antik Kenti’ne kadar uzanan bir yürüyüş koridoru oluştururuz. Bu proje İzmir’in havasını değiştirir” dedi. Konuyla ilgili bilgi veren Fatma Garip Dilber de, Altınyol üzerinde bir taşıt alt geçidi planladıklarını dile getirerek, “Yaklaşık 150 metrelik bir alan kapalı kesit düşünülüyor. Yanaşma rampalarının olduğu kısımla birlikte 180 metrelik. Bayraklı Belediyesi civarında olacak. Böyle bir ön projemiz var” şeklinde konuştu.
Kavşak sizden, heykel bizden
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kavşaklara kent tarihine ve dokusuna uygun heykeller yerleştirmek istediklerini belirterek, “Tarihi dokuyu hissettirmek istiyoruz. Eğer gerekli düzenlemeleri yaparsanız, heykelleri biz yaptıracağız” diye konuştu. Bunun üzerine Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, kavşaklarda gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Doğançay göletinin olduğu alanda “Çocuk ve Gençlik Köyü” kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Sandal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, toplam 185 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje için yarışma düzenlenmesini istediğini belirtti.
Çocuk Hastanesi önerisi
Başkan Sandal, Manavkuyu Mahallesi’nde mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait toplam 6 bin 500 metrekarelik alanda “Çocuk ve Gençlik Hastanesi” kurmayı hedeflediklerini belirterek, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Başkan Sandal, “Bu arazinin sağlık alanı olarak kullanılabileceğine dair plan notu var. Büyükşehir Belediyemize bağlı Eşrefpaşa Hastanesi, burayı dal merkezi olarak kullanabilir” dedi.
Yorum Yazın