Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraktar: Dünya, kolay kirlenecek kadar küçük, zor temizlenecek kadar büyük

Bayraktar: Dünya, kolay kirlenecek kadar küçük, zor temizlenecek kadar büyük

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyanın çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyük bir yüzeyi olduğunu söyledi. Erdoğan Bayraktar, ABD'de düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:35
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyanın çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyük bir yüzeyi olduğunu söyledi.

Erdoğan Bayraktar, ABD'de düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri ağırladı. Öğrenciler ve öğretmenleri ile sohbet eden Bakan Bayraktar, öğrencilere çevre bilinci hakkında bilgi verdi. Hızla gelişen dünyada çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olarak ortaya çıktığının altını çizen Bayraktar, ‘’Çevre kirliliğinin artışı karşısında ekosistemin kendini yenileme kapasitesi her geçen gün daha yetersiz hale geldi. Doğal denge bozuldu. Bunlara bağlı olarak dünyamız iklim değişikliği gibi pek çok çevre sorunu yaşamaktadır. Çevre konusu artık yöresel ve bölgesel olmaktan çıkmış, evrensel bir boyut kazanmıştır. Tüm insanlığın bugününü ve yakın geleceğini önemli ölçüde etkileyen çevre sorunları, günümüzde farklı sosyal ve siyasal statülere sahip ülkelerin bile üzerinde anlaştıkları veya anlaşmak zorunda kaldıkları önemli bir konu haline gelmiştir." dedi.

Dünyanın, çok kolay kirlenecek kadar küçük, çok zor temizlenecek kadar büyük bir yüzeye sahip olduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, ‘’Buna dikkat etmemiz lazım. Gelecek nesiller için sadece bir tek devlet olarak değil, dünyadaki 200 devletin topyekün çevre bilincini artırması gerekiyor. Bu bakımda hem İstanbul Kültür Merkezi'nin hem Amerika'daki eyaletlerin bu yılki çevre aktivitesi son derece önemlidir." ifadelerini kullandı. Kabulün ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler, Bayraktar'a, eserlerinin birer örneğini hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.