Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ormanda bulunan 3 yavru ayı, Bursa'daki koruma merkezine nakledildi

Ormanda bulunan 3 yavru ayı, Bursa'daki koruma merkezine nakledildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir vatandaşın ormanda bulup belediye teslim ettiği, belediyenin de küçük hayvanat bahçesinde bakımını üstlendiği 3 yavru boz ayı, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce teslim alındı. Yavru ayılar, Bursa...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:12
Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir vatandaşın ormanda bulup belediye teslim ettiği, belediyenin de küçük hayvanat bahçesinde bakımını üstlendiği 3 yavru boz ayı, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce teslim alındı. Yavru ayılar, Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Hendek ilçesine bağlı Bıçkıatik köyünde yaşayan bir vatandaş, yaklaşık 2 ay önce ormanlık alanda 3 yavru ayı buldu. Annelerinin öldüğü düşünülen yavru ayılara bir süre evinde bakan köylü, bakmakta zorlandığı yavru ayıları Hendek Belediyesi'ne teslim etti. Belediye, yavru ayıları Salmandede Mesire Alanı'ndaki küçük hayvanat bahçesinde veteriner gözetiminde bakım altına aldı. Hayvanat bahçesindeki yavru ayıları gören hayvanseverler, durumdan Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nü haberdar etti. İl Müdürlüğü, yavru ayıların Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledilmesi için çalışma başlattı. 3-4 aylık olduklarını belirtilen ayılar, görevliler tarafından alınarak Bursa'ya götürüldü.

Yetkililer, yavru ayıların bakımlarının sağlıklı şekilde yapıldığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.