Dolar 34,2674
%0.05
Euro 37,4136
%0.06
Altın 2.918,640
%0.04
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayreuth Yabancılar Dairesi'nde öğrencilere vize zorluğu

Bayreuth Yabancılar Dairesi'nde öğrencilere vize zorluğu

Almanya'da Bayreuth Yabancılar Dairesi'nin yabancı öğrencilere oturum konusunda ek sorunlar çıkarıp işlerini daha da zorlaştırdığı iddia edildi. Skandalın ardından Bayreuth Belediyesi, üniversite ile birlikte gerekli adımları atmaya başladı.Bavyera...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 16:27
Almanya'da Bayreuth Yabancılar Dairesi'nin yabancı öğrencilere oturum konusunda ek sorunlar çıkarıp işlerini daha da zorlaştırdığı iddia edildi. Skandalın ardından Bayreuth Belediyesi, üniversite ile birlikte gerekli adımları atmaya başladı.

Bavyera eyaletininde hizmet veren Bayreuth Yabancılar Dairesi'nin, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin işlerini oturum izni verme konusunda sıkı davranarak sorunlar çıkardığı iddia edildi. Süddeutsche Zeitung gazetesinde yayınlanan bir haberde öğrencilerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sermek için Bayreuth Üniversitesi'nde eğitim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Bernd-Müller Jacquier'in 80 yabancı öğrenci üzerinde anket yaptığı bildirildi. Araştırmaya göre aynı üniversitede tüm derslerinin tanındığı başka bir bölüme geçiş yapan yabancı bir öğrencinin oturumu iptal edilip, ülkesine gönderilmiş ve ülkesinden yeniden müracaat yapılması istenmiş. Bunun öğrenciye maliyeti ise yarım dönem ve 5 bin Euro olmuş. Bir başka öğrencinin ise oturumu son sınav gününden bir gün öncesine kadar verilmiş. Oturumunu uzatmak isteyen öğrenci, yetkili memurlara saatlerce derdini anlatmış. Araştırmayı yapan profesör, yabancılar dairesinin yabancı öğrencilere üniversiteye kayıt, yüksek öğrenim esnasında ve ardından iş hayatına geçiş döneminde sürekli sorunlar çıkardığını savunuyor. Söz konusu dairede çalışan memurların öğrencilerin bölüm değiştirmelerine izin vermedikleri ve öğrencilere yeterince bilgi vermedikleri iddia ediliyor. Ankete katılan öğrencilerin bazıları, tanıdıkları yabancı öğrencilerden Bayreut şehrinde okumayın tavsiyesi aldıklarını ifade etmişler. Almanya genelindeki üniversitelerde yabancı öğrenci oranı yüzde 12 iken, Bayreuth Üniversitesi'nde yüzde 8 civarında.

Bayreuth Belediyesi yetkilileri, yabancılara yönelik hoş geldiniz kültürünü daha iyi hale getireceklerini belirtti. Bu konuya yabancı öğrenci ve bilim adamlarının talepleri doğrultusunda özel ilgi gösterileceği açıklandı. Bu bağlamda belediye ile üniversite arasında 'Hoşgeldiniz Dairesi' projesi kapsamında ortak yönetim kararı alındı. Bu şekilde Bayreuth Üniversitesinde yabancı öğrenci ve bilimadamlarının daha iyi teşvik edilmesi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.