Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bechtel-Enka’Dan Kosova’Ya Yeni Otoyol

Bechtel-Enka’Dan Kosova’Ya Yeni Otoyol

KOSOVA’da ikinci otoyol konumunda olacak Makedonya yönündeki Priştine- Elez Han otoyolunu, ABD-Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka şirketi inşa edecek. Priştine -Elez Han otoyolunun inşatı ile görevli Bakanlar Komitesi’nin toplantısında...

  • Ege Postası
  • 19.01.2014 - 13:57
KOSOVA’da ikinci otoyol konumunda olacak Makedonya yönündeki Priştine- Elez Han otoyolunu, ABD-Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka şirketi inşa edecek.
Priştine -Elez Han otoyolunun inşatı ile görevli Bakanlar Komitesi’nin toplantısında adı geçen şirket tarafından söz konusu otoyolun inşa edileceği açıklandı. Otoyol ihalesine katılan şirketlerin teknik-finans tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda, Bechtel-Enka şlrketinin 600 milyon Euro, İtalyan-Türk ortaklıklığı olan 'CMC-Doğuş' şirketinin de 756 milyon euro teklif verdiğini bildiren Bakanlar Komitesi, ihaleyi, Bechtel-Enka şirketinin aldığını belirtti. 'Otoyol 6' olarak bilinen Priştine- Elez Han otoyol yapımının, sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 42 ay içinde bitmesi planlanıyor. Otoyol Priştine’yi Makedonya’nın başkenti Üsküp ile bağlayacak.
Bechtel-Enka şirketi Kosova ile Arnavutluk arasındaki Morina sınır kapısında başlayan ve Sırbistan sınırı yakınındaki Miloşevo’da biten 'İbrahim Rugova' ismi verilen Kosova’nın ilk otoyolunun yapımını gerçekleştirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.