Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bedirhan Gökçe: Dünya çocuklarına sine açan güzide insanları alkışlamak gerekir

Bedirhan Gökçe: Dünya çocuklarına sine açan güzide insanları alkışlamak gerekir

Afrikalı yetimler için ‘1 Şiir 1 Yetim’ projesi için ünlü isimlerin katkı koyduğu Göklerin Titreyişi adlı albümün Bursa galası yapıldı. Yağmur Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği organizasyonunda düzenlenen gece Özel Nilüfer Eğitim Kurumları...

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 11:04
Afrikalı yetimler için ‘1 Şiir 1 Yetim’ projesi için ünlü isimlerin katkı koyduğu Göklerin Titreyişi adlı albümün Bursa galası yapıldı. Yağmur Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği organizasyonunda düzenlenen gece Özel Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Gecede sahne alan ünlü yorumcu Bedirhan Gökçe de "Bütün dünyanın çocuklarına sinesini açmış bu güzide insanları alkışlamaktan başka bir şey gelmez elimizden. Ya da Gölge etme başka ihsan istemem’ en azından faydamız olmasa da zararımız olmamamınsa özen gösteririz" dedi.

2 bin 500 kişinin katıldığı galada duygulu anlar yaşandı. Oturmaya yer bulamayanlar merdiven boşluklarını da doldurdu. Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincalı’nın okuduğu şiirler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Özellikle kadınlar gözyaşlarına hakim olamazken, galada ilginç anlar da yaşandı. İsminin açıklanmasını istemeyen iki kadın, aldıkları CD’ye karşılık Afrikalı yetimler için kollarlındaki iki altın bilekliği verdi. Bileklikler açık artırmayla 5’er bin liradan gönüllüler tarafından satın alındı. Yağmur Dergisi ve şairlerinin desteği ile başlayan 'Bir Şiir, Bir Yetim' Projesi Koordinatörü, Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek, "Ülkemizin tanınmış yorumcularının hazırladığı albüm 100 bin adet basıldı. Yetimlere bağış yapmaya vesile olarak bu CD’leri insanlarımıza sunuyoruz. Hedefimiz; 10 tane yetimhane yaptırmak. Konya, Ankara, Kahramanmaraş, Denizli ve birçok ilde galası olacak. Albümün ilk Anadolu durağı Bursa oldu. İstanbul’da 7 bin CD bağışçılara verilmişti. Bursa’da bu sayı 10 bini buldu" dedi. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, yetimin başının okşanmasının önemine dikkat çekti. Dilitatlı, "Verdiğimiz kaliteli eğitimin yanında çocuklarımızın sosyal projelerde de yeralmasını arzuluyoruz. Afrika'daki yetimlere de duyarsız kalamadık. Böyle bir projenin Bursa ayağına ev sahipliği yapmak büyük onur" şeklinde konuştu.

BU GÜZİDE İNSANLARI ALKIŞLAMIYORSANIZ, GÖLGE ETMEYİN
Alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, perfonmansıyla büyük beğeni topladı. Ünlü sanatçı şunları kaydetti: "Anadolu’nun sahiplenmediği bir şey kesinlikle ayakta kalır, oturmaz ve kabul görmez. Ben, bu tür çalışmaları, Anadolu’nun bu işlere sahip çıkmasını, bundan seneler önce atalarımızın milli mücadele yıllarını hatırlatır bana. O yüzden Anadolu bir şeyi tutarsa onu ayağa kaldırır. Yetimhanelerle ilgili herkesin yumuşak karnı olan sahipsiz çocukların hayatı çok önemli konu. Bence, bu projeyle bir tarih yazılıyor. Kim ne kadar farkında bilmiyorum ama gerçekten tarih yazılıyor. Bir neslin bilinç altına giriyorsun. Çocukken sevdiğiniz insanları sever, çocukken sevmediğiniz insanları halen sevmezsiniz. Afrika’ya gittiğimde, bir çocuktan bunu duymuştum. Kurban Bayramı’ydı. Annesi, bayramın ikinci günü, ‘Bekle yavrum, birazdan Türkler gelecek’ buna birebir kulaklarımızla şahit olduğumuzda o anki duygularımı anlatamam. O çocuğun bilinç altında Türkiye var. O çocuk, büyüdüğü zaman ‘Bekle yavrum Türkler gelecek’ lafı, o çocuğun gözünde bakliyat veya et olduğuna inanmıyorum. Bütün dünyanın çocuklarına sinesini açmış bu güzide insanları alkışlamaktan başka bir şey gelmez elimizden. Ya da Gölge etme başka ihsan istemem’ en azından faydamız olmasa da zararımız olmamamınsa özen gösteririz."

Galada sahne alan Dursun Ali Erzincanlı da "Bu çok önemli proje. Teklif edildiği zaman da onu hissetmiştik. Sonuçta bir hizmetin projesiydi. Peygamber Efendimiz (Sas) yeryüzünün en büyük yetimidir. O’na sahip çıkan da Allah’dır. Yeryüzünde yetime sahip çıkma Allah’ın ahlakıdır. Zaten, milletimiz bu konuda hassasiyet içerisinde. Çok fazla da zorlanacağımızı ya da projenin zorlanacağını zannetmiyorum" diye konuştu. Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe de "Yetimlere el uzatmak sorumluluk sahibi her insanın en önemli vazigelerindendir" dedi. Gökçe, isteyen gönüllülerin 'Yetim' yazarak '577'ye mesaj atarak projeye destek olabileceklerini dile getirdi.

Galanın sonunda Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincanlı'ya Kimse Yok Mu Derneğ iyöneticileri tarafından plaket sunuldu. 'Göklerin Titreyişi' albümünde aralarında Umut Mürare, Bedirhan Gökçe, Serdar Tuncer, İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı, İkbal Gürpınar, Gökmen, Emrah Yardımcı, Reha Yeprem, Asım Yıldırım, Ahmet Bozkuş,Talha Bora Öge, Mesut Baran, İnanç Ömer Benlioğlu, Minik Dualar Grubu ve Saniye Öztürk gibi yorumcular, şiir okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.