Dolar 34,2030
%0.06
Euro 38,0264
%-0.18
Altın 2.908,930
%0.45
Bist-100 9.599,00
%-0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye 43 milyon lira borçlanacak: O ilçede bir kriz daha

Belediye 43 milyon lira borçlanacak: O ilçede bir kriz daha

Geçtiğimiz yıldan bu yana ekonomik açıdan çeşitli zorluklarla boğuşan Torbalı'da belediye 43 milyon lira daha borçlanacak. Yeni yatırımlar ve projeleri için kaynak arayışına giren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in bu hamlesi ilçede çeşitli tartışmalara yol açarken, krize yol açan köy malları için de flaş bir gelişme yaşandı. İlçe belediyesi köy tüzel kişilikleri ve belde belediyesinden kalan taşınmazların bir kısmını da TOKİ'ye verecek. Belediye 43 milyon lira borçlanacak

  • Ege Postası
  • 08.03.2016 - 10:39
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl köy tüzel kişilikleri ve belde belediyelerinden kalan mülkiyeti kendisine ait yaklaşık 350 bin metrekareyi bulan toplam 26 ayrı taşınmaz için satış kararı aşan Torbalı Belediyesi'nde yaşanan tartışmalar bitmek bilmiyor. Şubat'ta belediye meclisinden 10 milyon liralık borçlanma yetkisi alan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bu rakamı 33 milyon lira daha yükseltti.

BELEDİYE TOKİ'YE 3 VERECEK, KARŞILIĞINDA 1 ALACAK
Bütünşehir Yasası ile birlikte kendisine bağlanan Yoğurtçular Köyü, Ayrancılar Beldesi ve Pancar Beldesi'ne ait taşınmazlar için satış kararı alan Torbalı Belediyesi, mülkiyetindeki köy mallarını sırayla elden çıkartmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında kritik bir karar daha alan ilçe belediyesi, yine kendisine ait Ayrancılar ve Muratbey mahallelerindeki taşınmazları TOKİ'ye devredecek. Söz konusu işlem karşılığında üç ayrı bölgede imara açık yaklaşık 66 bin metrekare arazisine karşılık büyüklüğü 21 bin metrekareyi bulan araziyi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile protokol imzalayarak takas edecek.
 
BAŞKAN GÖRMEZ'E 43 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ
Şubat ayında 10 milyon liralık borçlanma kararı alan ilçe belediyesi, devam eden yatırımlar ve hayata geçirilecek projeler için de İller Bankası'ndan ek kredi çekecek. 2016 planlarında yer alan projeleri için ek kaynak yaratacak olan Torbalı Belediyesi, çeşitli yapım işleri kapsamında 33 milyon liralık ilave ile birlikte bu yıl devletten toplam 43 milyon lira borç alacak.
 

BORÇ PARAYLA PARK
Belediye meclisinde CHP'li üyelerin ret oylarına karşın, AK Parti'nin oyçokluğu ile kabul edilen karara göre, kullanılacak kredi idarenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün yatırımlarına gidecek. DSİ tarafından devam eden Fetrek Çayı Projesi'ne ek olacak Fetrek Çayı Rekreasyon Alanı 1'inci Etap projesini de üstlenecek olan belediye ayrıca, Ahmetli Rekreasyon Alanı, Trafik Eğitim Parkı, Torbalı Meydanı, Ayrancılar Meydanı, Yazıbaşı Meydanı, Çapak Meydanı, Müselles Alanı gibi projelerini de borç alacağı kaynak ile yürütecek.
 
İLÇEDE TARTIŞMALARA YOL AÇTI
Kullanılması planlanan 43 milyon liralık kredi kapsamında Sosyal Market Binası inşa edecek olan Torbalı Belediyesi ayrıca, Atatürk Mahallesi, Yazıbaşı Mahallesi, Ayracılar Mahallesi'ne de düğün salonu yapacak. Yine muhtelif alanlarda kapalı pazar yerleri, yüzme havuzu ile spor salonları inşa etme kararı alan belediye yönetimi, Türkmenköy ve Yoğurtçular gibi yerleşim alanlarına konaklar yaparak yeni hizmet binası projesine de start vermeyi hedefliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.