Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Başkanı Türk'e asfalt için borçlanma yetkisi verildi

Belediye Başkanı Türk'e asfalt için borçlanma yetkisi verildi

Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'e belediye meclisi tarafından kenar mahallelerinin asfaltlanabilmesi için İller Bankası’ndan kredi talep edilmesi için yetki verildi. Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 16:57
Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'e belediye meclisi tarafından kenar mahallelerinin asfaltlanabilmesi için İller Bankası’ndan kredi talep edilmesi için yetki verildi.

Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını Başkan Fazıl Türk başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanaklarının oylanıp kabul edilmesiyle devam etti. Ardından da gündemin 3’üncü maddesinde yer alan ‘Tapunun Mersin ili, Akdeniz ilçesi, İhsaniye Mahallesi, 35 pafta, 817 ada, 1032 nolu parsel ile ilgili plan tadilatını içeren’ İmar ve Çevre Komisyon Raporları'nın görüşülmesine geçildi.
Komisyonun söz konusu arazide yaptığı incelemeler sonucunda, adı geçen alanda plan tadilatı yapılması halinde, bölgede çevre imar adaları ile uyumsuzluk ve siluetinin bozulacağı, çevre kirliliği oluşturacağı tespit edildiği belirtildi. Bu nedenle de söz konusu bölge için imar planı tadilatının uygun bulunmadığı, İmar ve Çevre Komisyonları tarafından oy birliği ile teklifin reddine karar verildiği belirtildi. Meclis üyelerinin oyuna sunulan rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
Ardından ise Akdeniz sınırları içinde kalan 2’nci ve Akdeniz’e bağlanan beldeleri tanımlayan 3’üncü bölgedeki mahallelere ait sokakların asfalt kaplama işlerinin yenilenmesi için İller Bankası’ndan ‘3 milyon 950 bin lira kredi talep etmeye’ ilişkin maddeye geçildi. Gündemde, söz konusu kredi ile ilgili kararı bankaya tevdi etmeye, gerektiğinde taksitlerin ertelenmesi, borçlanma süresinin uzatılması veya kısaltılmasına, kredi kullanma tarihinin tespitine, borçlanmanın iptalini istemeye ve tüm işlemleri yapmak için Başkan Fazıl Türk’e yetki verilmesini içeren Plan ve Bütçe ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Raporları görüşüldü.

Madde, üyelerin oy çokluğuyla kabul edilerek Meclis’ten geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.