Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Başkanları ile istişare toplantısında İzmir salvosu

Belediye Başkanları ile istişare toplantısında İzmir salvosu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı'na katıldı. AK Partili belediyelerden gelen ‘Büyükşehir’den hizmet alamama’ şikayetini gündeme getiren Davutoğlu, “İzmir’de bunu gördük” dedi. İZMİR SALVOSU!

  • Ege Postası
  • 19.02.2015 - 16:44
İZMİR-  Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare Toplantısı'na katıldı. AK Partili belediyelerden gelen ‘Büyükşehir’den hizmet alamama’ şikayetini gündeme getiren Davutoğlu, “İzmir’de bunu gördük” dedi. Davutoğlu, ,lçelere hizmet vermeyen büyükşehir belediyelerinin hizmetleri merkez tarafından yapılıp faturası büyükşehir belediyelerine gönderileceğini açıkladı.

Davutoğlu şunları söyledi;

“İZMİR’DE BUNU GÖRDÜK”

-Beş kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bursa'da yapılan istişareler doğrultusunda belediyelerden yapılan kesintiler altı ay ertelendi. İlk bakanlar kurulu kararı ile hayata geçirilmek üzere kapanan belediyelerden intikal eden borçlar bir yıl ertelendi. Bu şikayet çok geldi. Özellikle ilçe belediyelerimiz beldeler kapandı borçlarını biz devir aldık borçlarımızı arttı gelirlerimiz aramadı artık mazaret kalmadı. Bir yıl sonunda borçlar yeniden yapılandırılacak. Üçüncüsü diğer partilerin elinde bulunan belediyeler ile ilgili şikayetler var. Büyükşehirlerden talep edilen hizmetlerin yapmadığı şikayeti var büyükşehir belediyeleri hizmet etmek zorunda. İzmir'de bunu gördük. AK Parti mensubu belediyelere hizmet vermek için neredeyse yazılı cevap verecekler. Biz farklı bir uygulama yapmadık. Seçime kadar oy talep ederiz seçimden sonra 77 milyona hizmet ederiz ayrım gözetmedik gözetmeyeceğiz. Eğer bir ilçeye dönük hizmet aksatılırsa gereken hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyesine yazılacak. Dördüncü husus belediyelerin öz gelirlerinin güçlendirilmesini istiyoruz özel bir çalışma yapıyoruz kendi gelirleri ile çalışma imkanları için yapılanma. Beşinci husus bazı şehirlerin kendisinden beklenenden farklı sorumlulukla karşı karşıya kaldıklarının farkındayız. Örneğin Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimiz. Bu bizim için vazifedir. AFAD yetkilileri ve misafirleri ağırlayan şehirlerimize vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Kılıçdaroğlu onları geri göndermek isteyebilir neden kapınızı açtınız diye sorabili? Bizim kapımıza gelene gönlümüzü açmak görevimizdir. Bugün imzaladığım bir kararla Hatay, Şanlıurfa, Kilis'e 60 milyon lira gitti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.