Dolar 34,1776
%-0.08
Euro 37,8922
%0.31
Altın 2.923,510
%-0.21
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeye ait bisikletler çalındı çipli takip başladı

Belediyeye ait bisikletler çalındı çipli takip başladı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Karşıyaka Bisiklet (KARBİS) uygulaması kapsamında hizmet veren 5 bisiklet çalındı. Yıl içinde 2 farklı tarihte yaşanan olaylar sonrası hırsızlıklara...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 10:42
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Karşıyaka Bisiklet (KARBİS) uygulaması kapsamında hizmet veren 5 bisiklet çalındı. Yıl içinde 2 farklı tarihte yaşanan olaylar sonrası hırsızlıklara karşı önlem alındı. Karşıyaka Belediyesi, istasyonların bulunduğu noktalara kameralar yerleştirdi. Bisikletlerin takibi, ayrıca üzerlerindeki çipler yardımıyla da yapılmaya başlandı.

Hizmete girdiği ilk altı ayda 7 binin üzerinde kişinin kayıt olduğu KARBİS uygulamasında, 2013 yılı içinde 2 kez hırsızlık olayı yaşandı. İlkinde nikah sarayı önünden bir bisiklet çalınırken, ikinci olayda ise Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndaki istasyondan 4 bisiklet çalındı. Çalınan bisikletler, üzerlerindeki çipler yardımıyla kısa sürede bulunurken, faillerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer failin ise yaşının küçük olması nedeniyle yargılaması tutuksuz devam ediyor. Karşıyaka sahilinde 7 istasyonda 65 bisikletle süren uygulama, yaşanan olaylar sonrasında, kameralarla da takip edilmeye başlandı.

Kenti bisikletle buluşturan uygulamanın aksamadan sürmesi için güvenlik sisteminin oluşturulduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “KARBİS İzmir’de çok sevildi. Sistemi daha da geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Uygulamamızın aksamadan sürmesi için gerekli tüm güvenlik önlemleri alındı. Halkımızın da aynı özeni göstermesini diliyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.