Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Benzerine bile tahammülleri yok iddiası

Benzerine bile tahammülleri yok iddiası

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Cumhuriyet Kutlamaları’na engel olunmasının milli değerlerimizle oynanılması anlamına geldiğini belirtti, “Bir arada olmamızdan korkuyorlar” dedi. Kutlamalara katılan Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri sanatçı Göksal Kaya gecede ilginç bir iddiayı gündeme getirdi

  • Ege Postası
  • 29.10.2012 - 13:13
 İZMİR- Cumhuriyet Kutlamaları’na katılan Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri sanatçı Göksal Kaya ise ilginç bir açıklama yaptı. Kaya, İstanbul’da Orhan Gencebay için düzenlenen törende son anda sahneye çıkarılmadığını belirtti, “Başbakan’dan korkmuşlar beni sahneye çıkarmadılar” diye konuştu. Buca’da Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Buca Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleşirken, törene Buca’daki sivil toplum örgütleri temsilcileri, CHP ve İşçi Partisi Yöneticileri, Muhtarlar, Buca Kent Konseyi yöneticileri de katıldı. Buca’daki resepsiyonun özel konuğu ise Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran sanatçı Göksal Kaya oldu.  Gecede Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilirken, sanatçı Kaya ve Belediye Başkanı Ercan Tatı birlikte zeybek oynadılar.

 Neden yasaklanıyor'

 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tüm Cumhuriyetçileri selamladı, “Buradan laikliğe, rejime, ilke ve inkılaplara, devrimlere, Cumhuriyete, Mustafa Kemal adına sahip çıkan arkadaşlarıma bir kez daha bu geceye onur verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmeseydi, en büyük bayramın bu bayram olmayacağına da dikkat çeken Tatı şöyle konuştu:

“19 Mayıs’ta çelenk koyamazsın demişlerdi en az 5 bin kişiyle koyduk. Yine koyacağız. Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam iki gün önce Yılmaz Özdil’in bir yazısı vardı. Saymaya başlamıştı. 29 Ekimler bir şekilde iptal ediliyor ama biri hasta oluyor ama biri kulağı orta kulak iltihabı oluyor vesaire vesaire. 23 Nisan bir şekilde bertaraf ediliyor, 19 Mayıs’ta  benim gibi tehdit edilenlere çiçek koyamazsın denilmişti. O zaman söyledim şimdi de söylüyorum; ben Cumhuriyeti kuranların anısına çiçek koydum yine koyacağım. Ben Habur’da elleri kanla gelenlere çiçek vermedim. Eğer benim hakkımda işlem yapıyorsanız önce onlar için yapacaksınız. 30 Ağustos’ta kutlanmadı, 9 Eylül’ü de iptal ettiler. Neyi iptal etmediler arkadaşlar. Yılmaz Özdil yazmış; sadece 10 Kasım’ı onlara göre bayram. Adından korkuyorlar Mustafa Kemalimin adından korkuyorlar.”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Türk ulusunun bayrağı, laikliği, Cumhuruyeti olduğuna da işaret etti, “Bizim Mustafa Kemalimiz var. Her şeyle oyna ama bizim milli değerlerimizle oynama. Ondan sonra geçen 19 Mayıs’taki gibi 5 bin kişiyi bu sene gidersin 10 bin kişi görürsün. Bizim bir arada olmamızdan muazzam çekinenler var. Bir arada olmamızdan korkuluyor. Ve hala yıl 2012 onlara göre ölmüş olabilir ama bizde Mustafa Kemal hiç ölmedi, ölmeyecek hala bundan korkuyorlar. Adından korkuluyor”  diye konuştu.

Başykan Tatı, Sanatçı Göksal Kaya’yı sahneye çağırırken, 18 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen ve 6 Bakan’ın katıldığı Orhan Gencebay gecesinde yaşananları da dinlediğini de aktardı ve sanatçını sahneye davet etti.

 

Korkmuşlar sahneye çıkarmamışlar

 Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri sanatçı Göksal Kaya ise gecede yaşadığı ilginç bir olayı anlattı. Orhan Gencebay için düzenlenen geceye sahneye çıkmak üzere davet edildiğini ancak son anda sahneye çağrılmaktan vazgeçildiğini belirten Kaya şunları söyledi:

“Başkanım biraz önce Mustafa Kemal Atatürk’e tahammül edemiyorlar dedi ama benzerine de tahammül edemiyorlar. 18 Ekim’de arandım.  Organizasyonu yapan Polat Yağcı (Burada bulunmanızı istirham ediyoruz dedi. Ben de uygundur dedim ve gittim. Emel Sayın ve Volkan Konak gibi sanatçılarımızla sahne arkasında sohbet ediyorduk. O orada Vatan Şaşmaz ve Ece Erkan anons yapıyor. (Birazdan dünyanın en büyük insanı hepimizin gıptayla karşısında saygıyla durduğumuz özlemini çektiğimiz hasretini çektiğimiz büyük lider az sonra sahnede) diyorlar. O sırada Orhan Gencebay’a soruyor bakanlar kim bu büyük lider kim bu insan) diye O da (Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri sahne alacak.) diyor. O sırada bakanlar  (Başbakanımız canımıza okur lütfen çıkarmayın) diyorlar. Ve sahneye adımımı atmaya hazırlanırken, geri çevrildim.”

Kaya, yaşadığı bu olayı yorumlarken, “Şunu söylemek istiyorum; benim kurduğum Cumhuriyetin gölgesi altında serinleyen gafiller bir gün o gafilliğe serinliğe muhtaç olduklarını anlayamadan geberip gidecekler. Benim dağlarıma yiğitlerime gücü yetmeyip  kahpece öldüren ve öldürtenlere bugünde yarın da hesabı sorulacaktır. Omuzlarımda ağır bir yük taşıyorum. Çünkü benzerliğim dışında kanımla canımla her şeyimle Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıyorum ben kendi adıma böyle yaşıyorum. Telefonla tehdit alıyorum sokakta yürürken arkamdan küfür edenler oluyor. İstanbul’da defalarca karşılaştım. Umurumda değil hiçbir şey. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşıyorum. Öylede ölmeyi düşünüyorum. Hiç kimse de buna engel olamaz. Okullara gittiğimde o çocukların gözlerini gördüğümde yeni Mustafa Kemal Atatürkler geliyor diyorum. Ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek” dedi.

 
Stadyumda kutlama

 Buca Kaymakamlığı’nda Şenol Bozacıoğlu’nun kabul töreninin ardından Buca Eski Stadı’nda öğrencilerin halk oyunları, şiir ve yürüyüşle sona eren gösterileri ilgiyle izlendi. Buca  Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Suluboya Yarışması’nda “Cumhuriyet Gençliği” konulu resim yarışmasının ödülleri de dağıtıldı. İzmir Suluboya Ressamları Derneği ile düzenlenen yarışmada Birinci olan Orhan Güler, ikinci olan Ufuk Uzman Yılmaz, Üçüncü olan Funda Uysalcık, Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Neşe Oral Buca Belediyesi Özel Ödülü’nü alan Uğur Avcı ile Suluboya Ressamları Derneği Özel Ödülü’nü alan Çetin Davran’a sertifika ve ödülleri verildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yarışmaya katılan tüm sanatçıları kutladı.

 Çocukların özel yürüyüşü

 Buca’da Koşan Adımlar Anaokulu öğrenci ve velileri Çamlık İlkokulu bandosu eşliğinde özel bir Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. Buca Belediyesi önünde toplanan ve marşlar söyleyen minikleri Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı karşıladı. Başkan Tatı miniklerin Cumhuriyetini kutlarken onlara şeker verdi. Cumhuriyet’in önemini anlatan pankartlar taşıyan minikler, Başkan Ercan Tatı ile bol bol fotoğraf çektirdi ve çok eğlendiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.