Dolar 34,1788
%0.05
Euro 38,2862
%0.32
Altın 2.898,930
%-0.73
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Gerçek niyetleri ortaya çıktı'

'Gerçek niyetleri ortaya çıktı'

CHP Başkan yardımcısı Keskin, 29 Ekim kutlamalarının yasaklanmasını yorumladı.

  • Ege Postası
  • 28.10.2012 - 16:36
DENİZLİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da sivil toplum örgütlerince yapılmak istenen kutlama etkinliklerinin yapay gerekçelerle yasaklandığını ileri sürerek, ''Kutlamaların yapay gerekçelerle yasaklanmasıyla iktidarın rejim için gerçek niyeti gün yüzüne çıktı'' dedi. 

Keskin, bayram ziyaretleri için geldiği Tavas ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da yarın yasağa rağmen yapılacak kutlamaların Türkiye'nin sahipsiz olmadığını göstereceğini iddia etti.

''Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren ilk kez cumhuriyeti yok etme ve yaşatma mücadelesine sahne olduğunu'' öne süren Keskin, ''Kutlamaların yapay gerekçelerle yasaklanmasıyla iktidarın rejim için gerçek niyeti gün yüzüne çıktı. AK Parti ateşle oynamaktadır. Bu ateş, cumhuriyet rejimini değil, iktidarı yakar'' diye konuştu.

Keskin, cumhuriyet ile kazanılan değerleri hiç kimsenin yok sayamayacağını belirterek, şunları söyledi:

''Bugün ülkemizde cumhuriyet kutlamalarını yasaklamaya kadar ileri giden zihniyete Ankara Ulus'ta Türkiye'nin dört bir yanından gelen cumhuriyet severler gerekli dersi verecektir. Halkımız artık Türkiye Cumhuriyeti'nin genleriyle oynandığını fark etmiştir. İktidarın sinsice ortaya koyduğu planı anlamıştır. Bu yüzden cumhuriyet adına en önemli toplumsal reaksiyonu vermiş ve ayağa kalkmıştır.

Şimdiye kadar rejim tehlikeye düştüğünde halkımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nden beklenti içine girmişti. Şimdi ise halkımız, 'Türk Silahsız Kuvvetleri' olarak devreye girmiştir. Bu durum halk hareketi için çok önemli bir gelişmedir. Türk halkı, cumhuriyeti yasaklamaya kalkan anlayışa karşı sivil direniş hareketini başlattı.''
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.