Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Berdimuhamedov, Ahal Teke atıyla şov yaptı

Berdimuhamedov, Ahal Teke atıyla şov yaptı

Türkmenistan’da At Bayramı kutlamaları büyük coşkuyla devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı etkinliklerin resmi törende, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ata binerek şov yaptı. Atı önce...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 14:40
Türkmenistan’da At Bayramı kutlamaları büyük coşkuyla devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı etkinliklerin resmi törende, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ata binerek şov yaptı. Atı önce oynatan ve sonra ise şaha kaldıran Türkmen lider, alkış aldı.

Türkmenistan’da her yıl nisan ayının son Pazar günü At Bayramı, çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Bu çerçevede başkent Aşkabat’taki Ahal Teke Atçılık Kompleksi’nde atların güzellik yarışması düzenlendi. Etkinliğe Devlet Başkanı Berdimuhamedov da katıldı.
Türkiye’den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de hazır bulunduğu törene, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı.

Gurbanguli Berdimuhamedov’un at üzerindeki hünerleri renkli görüntülere sahne oldu. Berdimuhamedov, Ahal Teke atı ile tur atarak, atı şaha kaldırdı. Bakanlar kurulu üyeleri Devlet Başkanı Berdimuhamedov’a ''Bahtıyar'' isimli at hediye etti. Berdimuhamedov kendisine hediye edilen at ile gösteri yaptı.

TÜRKMEN ATLARI GÜZELLİĞİYLE GÖZ KAMAŞTIRDI

Tören kapsamında Ahal Teke atların güzellik yarışması düzenlendi. Yabancı ülkelerden davet edilen uzmanların jüri görevini yaptığı törende, Türkmen atları güzelliğiyle göz doldurdu. Güzellik yarışmasında Tejenmurat Bayramdurdıyev isimli Türkmen vatandaşın Ahal Teke adlı atı birinci oldu. At sahibine Devlet Başkanı’nın adından Range Rover marka lüks araba hediye edildi.

Dünya genelinde Ahal Teke atları olarak bilinen Türkmen atlarının insanlar tarafından evcilleştirilmiş olan ilk at türleri arasında yer aldığı iddia ediliyor.
Dünyada At Bakanlığı bulunan tek ülke olan Türkmenistan'da At Bayramı, 1992 yılından beri kutlanıyor. Türkmen Ahal-Teke atları güzellikleri ve kısa mesafeli yarışlardaki hızlarıyla biliniyor. At yarışları halktan yoğun ilgi görüyor. Asırlardır Ahal-Teke atlarının cinslerini korumayı başaran Türkmenler, atların yetiştirilmesine de büyük önem veriyor.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.