Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Berdimuhamedov, Kazakistan’ı ziyaret edecek

Berdimuhamedov, Kazakistan’ı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret edecek. Berdimuhamedov’un Astana ziyareti, 10-11 Mayıs günlerinde gerçekleşecek.Bakanlar Kurulu toplantısında...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 11:53
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret edecek. Berdimuhamedov’un Astana ziyareti, 10-11 Mayıs günlerinde gerçekleşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısında söz konusu ziyarete ilişkin konular değerlendirildi. Türkmen liderin Kazakistan ziyaretinde ikili anlaşmaların imzalanacağı belirtildi. Bakanlar Kurulu’nda yapılan açıklamada, Türkmenistan ile Kazakistan ilişkilerinin eşitlik ve karşılıklı işbirliği ortamında devam ettiği vurgulandı.

Ayrıca, ziyaret kapsamında iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla iki ülkeyi biri birine bağlayan Kuzey-Güney Demiryolu hattının açılışı gerçekleştirilecek.
Türkmenistan’ın Kazakistan ve İran ile ortaklaşa inşa ettiği bu demiryolu hattı, bölge ülkelerini de yakından ilgilendiriyor.

Sözkonusu projede, Türk şirketinin de önemli katkısı oldu. Kazakistan ile Türkmenistan’ın İran üzerinden Basra Körfezine taşıyacak projede, Nata Holding iştiraklerinden Net Yapı da yer aldı. Türk şirketi, Türkmenistan'da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda, 27 kilometrelik demiryolu hattını tamamladı. Bu hatla, Türkmenistan ile Kazakistan’ın birbirine bağladı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.