Dolar 34,2640
%-0.02
Euro 37,3969
%-0.26
Altın 2.918,010
%-0.35
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Berlin'de bir yaşını dolduranlar yuvaya gidebilecek

Berlin'de bir yaşını dolduranlar yuvaya gidebilecek

Almanya’da 1 Ağustos’tan itibaren 1 ve 2 yaşını doldurmuş çocukların hepsi yuvaya gitme hakkına sahip olacak. Berlin’in eyalet olarak bu kanunu uygulamak için önemli girişimlerde bulunduğunu belirten Berlin Eğitim Bakanı Sandra Scheeres,...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 11:01
Almanya’da 1 Ağustos’tan itibaren 1 ve 2 yaşını doldurmuş çocukların hepsi yuvaya gitme hakkına sahip olacak. Berlin’in eyalet olarak bu kanunu uygulamak için önemli girişimlerde bulunduğunu belirten Berlin Eğitim Bakanı Sandra Scheeres, halen 144 bin çocuğun yuvaya gittiğini söyledi.

Almanya genelinde 1 Ağustos’tan itibaren bütün ebeveynler yasal olarak bir ve iki yaşını doldurmuş çocuklarını yuvaya gönderme hakkına sahip olacak. Şimdiden Berlin’de bir ila üç yaş arası çocukların yüzde 66’sının bir yuvaya devam ettiğini belirten Berlin Eğitim Bakanı Sandra Scheeres (SPD), hedeflerinin bu oranı yüzde 70’e çıkartmak olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Scheeres, Berlin’in yıl sonuna kadar 6 bin çocuğun yuvaya gidebilmesi için alan oluşturduğunu ve bu kapasitenin değerlendirileceğine dikkat çekti. Şu anda Berlin’de 144 bin yuva yerinin mevcut olduğunu ifade eden Bakan Scheeres, bunun 6 binin doldurulmadığını ve çocukların yuvalardan okullara geçtiği takdirde yerlerin boşalacağını söyledi. Berlin’in eyalet olarak 1 Ağustos 2013 tarihine kadar bir ve iki yaşını doldurmuş çocuklara yuvada istihdam yeri sağladığını dile getiren Sandra Scheeres, konuşmasının devamında yeni yuvaların inşa edildiğinden bahsetti.

Basın toplantısında konuşan Paritätischen Wohlfahrtsverbands- Ortak Refah Derneği Yuva Uzmanı Martin Hoyer, Berlin’in bir ve iki yaşını doldurmuş yuvaya gitmeye hazır olan çocuklara yönelik hazırlıklı olduğunu dile getirdi. Hoyer, ancak çocukların hepsi için arzu edilen ev yakınlarında yerler bulunmadığının da altını çizdi. Geçmiş zamanda yuva işleten kuruluşlarda çocuk yerleştirmek için yoğun bir artış yaşandığını kaydeden Hoyer, velilerin yuva yerini yakınlarında bulamadığı takdirde uzakta bir yuvaya gönderip göndermeyeceklerinin bilinmediğinden bunun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Berlin haricindeki diğer eyaletlerde ise belli sorunlar devam ederken, 1 Ağustos’a kadar çocuk bakım yeri yetiştirmekte zorlanan eyaletler var. Federal İstatistik Dairesi’nin hesaplamalarına göre Almanya genelinde 2012 yılı sonu itibariyle 220 bin yuvaya ihtiyaç duyuluyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.