Dolar 34,2706
%0.06
Euro 37,3550
%-0.1
Altın 2.913,530
%-0.13
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beton operasyonunda yakalama kararı çıkartılan 24 kişiden 14'ü teslim oldu

Beton operasyonunda yakalama kararı çıkartılan 24 kişiden 14'ü teslim oldu

Sakarya'da, beton numune analizlerinde usulsüzlük soruşturmasında serbest bırakıldıktan sonra savcının yaptığı itiraz üzerine haklarında yakalama kararı çıkartılan 24 şüpheliden 14'ü yakalama kararı tutuklamaya çevrildikten sonra...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 18:11
Sakarya'da, beton numune analizlerinde usulsüzlük soruşturmasında serbest bırakıldıktan sonra savcının yaptığı itiraz üzerine haklarında yakalama kararı çıkartılan 24 şüpheliden 14'ü yakalama kararı tutuklamaya çevrildikten sonra cezaevine gönderildi. Aralarında bir yardımcı doçentin de bulunduğu 10 kişinin teslim olması bekleniyor.

    Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, beton numune analizlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında haklarında yeniden yakalama kararı çıkartılan 24 şüpheliden 14'ü dün akşam saatlerinden itibaren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Aralarında 1 yardımcı doçentin bulunduğu 10 kişinin de polise teslim olması bekleniyor.

    Teslim olan 14 şüpheli, akşam saatlerinde yakalama kararı mahkemece tutuklamaya çevrildikten sonra cezaevine gönderildi.

    Öte yandan şüphelilerin avukatları tutuklama kararlarına itiraz etti.

    Beton numune analizlerinde usulsüzlük soruşturmasında aralarında öğretim üyesi, hazır beton firmasının sahibi, bazı yapı denetim firmalarının yetkilileri ile usulsüzlük yapıldığı öne sürülen laboratuvarların yetkililerinin de bulunduğu 42 şüpheli 30 Nisan'da gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 9'u, emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerden 25'i tutuklama, 8'i de adli kontrol uygulanması talebiyle 3 Mayıs'ta nöbetçi Sakarya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti. 'Örgütlü şekilde rüşvet', 'sahte belge düzenlemek' ve 'nitelikli dolandırıcılık' iddialarıyla hakim karşısına çıkan şüpheliler, adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı.

    Soruşturmayı yürüten savcı, tutuklanmalarını talep ettiği 25 şüphelinin serbest bırakılmasına, 6 Mayıs'ta Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren mahkeme, dün 25 şüpheliden 24'ü hakkında yeniden yakalama kararı çıkartmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.