Dolar 34,2706
%0.06
Euro 37,3550
%-0.1
Altın 2.913,530
%-0.13
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar, Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda yarışıyor

Çocuklar, Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda yarışıyor

Anafen Dershanesi'nin düzenlediği Mental Aritmetik Olimpiyatları Cemal Kamacı Spor Salonu'nda başladı. Mental aritmetik sistem ile çocukların zihinsel kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.Anafen Dershanesi’nin düzenlediği Mental Aritmetik...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 17:42
Anafen Dershanesi'nin düzenlediği Mental Aritmetik Olimpiyatları Cemal Kamacı Spor Salonu'nda başladı. Mental aritmetik sistem ile çocukların zihinsel kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Anafen Dershanesi’nin düzenlediği Mental Aritmetik Olimpiyatları Cemal Kamacı Spor Salonu’nda başladı. Dünyada ilk kez, çocukların zihinsel kapasitesinin arttırılmasını hedefleyen mental aritmetik sistemi üzerine olimpiyat düzenlendi. Olimpiyatta yaklaşık 500 çocuk yarıştı. İki gruba bölünen öğrenciler kıyasıya mücadele etti.

Mental aritmetik sisteminin çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Anafen Dershanesi öğretmenlerinden Sezgin Kökrek, bu sistem ile öğrencilerin sayısal zekasını kullanarak görselliği ön plana çıkardıklarını söyledi. Kökrek sözlerine şöyle devam etti: "Öğrencilerimizin sayısal zekalarını kullanarak görselliğini ön plana çıkarttığımız olimpiyat çalışmamız ilk defa gerçekleşecek. Anafen dershaneleri olarak 4 ay önce mental aritmetik kurslarımıza başladık. Bu kurslarımızla öğrencilerimizin kullanılan zihin kısımlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu olimpiyatlarda iki grup öğrencilerimiz var. Her iki grup öğrencilerimizde hem abaküs yarışması yapmış olacaklar hem de anzan yarışması yapmış olacaklar. Alacakları puanlara göre derecelendirme yapacağız. Bu sistem ile çocuğun konsantre olmasını ve ben bu işi yapabilirim hazzını arttıracağız. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz."

Çocuğunu olimpiyatlara getiren Zeliha Kaçar ise mental aritmetik kursunun çocuğu üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu söyleyerek sözlerine şunları söyledi: “ Bu mentol aritmetikten sonra matematik konusunda başarıları arttı. Kafadan matematiksel hesaplamaları yapabilir hale geldiler. Özgüvenleri arttı. Okulda ki başarıları da arttı. Yaklaşık 4 aydır çocuklarımız bu eğitimi alıyorlar. Burada iki aşamalı yarışma olacak. Çocuğum ikinci aşamada yarışacak. Bizim için önemli olan çocuğumuzun çaba sarf etmiş olmasıdır."

Mental Aritmetik kursu alan öğrencilerden Zeynep Sinal ve Oğuzhan Kaçar, aldıkları kurstan sonra okul başarılarında artış gözlendiğini ifade etti. Kaçar, mental aritmetik sistemini şöyle özetledi: "Sistem beynimizin sol ve sağ loplarını aynı anda kullanmamızı sağlıyor. Mental aritmetik kursu bana matematik dersinde ve dikkat geliştirme konusunda büyük katkılar sağladı. Bu sistem şöyle oluyor; Bir abaküs hayal ederek ekranda gördüğümüz sayıları toplama ve çıkarma yapmamızı sağlıyor. Bu sistem derslerimizde başarılı olmamızı sağladı."


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.