Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Biga Bahar Koleji'ne görkemli açılış

Biga Bahar Koleji'ne görkemli açılış

Çanakkale'nin Biga ilçesinde açılan Özel Bahar Koleji, düzenlenen görkemli törenle eğitime başladı. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 19:39
Çanakkale'nin Biga ilçesinde açılan Özel Bahar Koleji, düzenlenen görkemli törenle eğitime başladı. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören konuşmalarla başladı. Törende açılış konuşması yapan Biga Yıldız Özel Eğitim Kurumu Genel Müdürü Necati Yeşilyurt, ülkelerin, milletlerin ve nesillerin geleceğine yapılan en güzel yatırım ve fedakarlığın eğitim olduğunu belirtti. Yeşilyurt, şirketin eğitim alanındaki dershanecilik ve yurtçuluk faaliyetlerinden sonra Biga'da eğitimlerin kalitesini artırmak, eğitimde devletin maddi ve manevi yükünü daha azaltmak için yeni bir projeye imza attığını söyledi. Biga'da dünya ile yarışacak nesil yetişmeyi hedefleyerek nadide ve özel bir kolej açmaya karar verdiklerini belirten Yeşilyurt, "Okulumuzda özgüven sahibi, bilgi ve teknolojiye açık, barış, sevgi hoşgörü ve diyalog temsilcisi, milli ve manevi dinamiklerimize duyarlı gençler yetiştirerek dünyanın en güçlü ülkesi olma yolundaki Türkiye'ye bir katkı Biga'da olsun istedik." diye konuştu.

Daha sonra söz alan Teknofaks Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bermek ise ilkokulda karnesinin sağ tarafında temizlik notu olduğunu hatırlatarak, zaman ilerleyince temizliğin en önemli ders olduğunu söyledi. Bermek, açılışına katıldığı okulun önemine değindi.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton da bu eğitim kurumları hakkında bilgi vererek, kendisine bu eğitim konusunda gelip soranlara verdiği cevabı şöyle açıkladı: "Yurt dışından gelip bana sorarlar, 'Ya bu hareket nedir' derler. Ben de derim ki bu hareket, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm tarihi boyunca Türkiye'nin dünyaya hediyesidir. En büyük hediyesi ve insanlığa bir hediyesidir. Bundan dolayıdır ki eğer Türkiye ismi yurt dışında, Afrika'da, Uzakdoğu'da biliniyor ise özellikle bu hareketin katkıları ile olur, bir de son zamanlarda Hakan Şükür'ü unutmamak lazım."

Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş da özel sektörün açtığı okulların faydalarına değindi. Karataş, "Özel sektörün açtığı her okulu, sırtımızdan inen bir yük olarak değerlendiriyoruz. Çünkü özel sektörün koymuş olduğu her tuğla, çalıştırdığı her öğretmen, okulunda okuttuğu her öğrenci, Türkiye'nin her köşesinde, okuyan okumak durumunda kalan öğrencinin sayısını azaltacaktır. Bu okulun açılması, bu açıdan bize avantaj sağlayacaktır." diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ise Biga hakkında bilgi vererek, açılışı gerçekleşen kolejin ilçede var olan kaliteyi daha üst seviyeye taşıyacağını söyledi. Özkan, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda Biga Üniversitesi'nin tabelasını asmak olduğunu kaydetti.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, ülkenin ve dünyanın dört bir yanında böyle baharlar ve çiçekler açıldığını söyledi. Genel, Türk tarihinin en önemli projelerinden birisinin eğitim seferberliği olduğunu belirterek, Çanakkale'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'ndaki güzellikleri anlattı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir de bu ülkenin geleceğine, bu milletin geleceğine, insanlığın geleceğine bugün bir tohum diktiklerini belirterek, "Bilimle donatılan, sevgi ile harmanlanan bu tohumun zamanla yetişecek fidan olacak, ağaç olacak ve koskocaman bir çınar olacak. Bu çınar bir insanlık, medeniyet çınarı olacak, kardeşlik çınarı olacak. Herkes bu çınara gözü gibi bakacak." ifadelerini kullandı.

Okul açılışının onur konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür de bir toplumda genç nesline sadece eğitim vermenin yeterli olmadığını belirterek, içinde ahlak, insan sevgisinin de aşılanması gerektiğini söyledi. Şükür, şöyle konuştu: "Yakın coğrafyada büyük zulümler yaşanıyor. İnsanlığa yapılan bir zulüm olarak görüyorum. Kime yapılsa aynı şeyi söylerdim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buralara bu zulme reva görenler, eğitimsiz insanlar m? Hepsi hepimizden daha fazla eğitim almış insanlar. Ama içinde insanlığın olmadığı, hangi inanç olursa olsun, hangi eğitim yapısı olursa olsun. Bunun bir fayda getirmediğini, en yakınımızda görmeye başlıyoruz. Bu eğitim hizmetlerinde okuyacak kardeşlerimiz, günün birinde hatta dünyanın birçok yerinde açılan Türk okullarında okuyan kardeşlerimiz, farklı dinlere mensup kişiler de burada okuyor. O kardeşlerimiz büyük bir insan sevgisi ile yetişecek. İyi eğitim alacaklar. Sadece kendi ülkeleri için çalışacaklar. Ama bizim insanlarımızı, bizleri sevecekler. Bunun için yurt dışındaki okullarımızı çok anlamlı buluyorum."

Son olarak kürsüye çıkan Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ise eğitim konusunda herkese düşen görev olduğunu belirterek, toplumların geleceğini belirleyen en önemli etkenin eğitim olduğunu söyledi. Kulözü, bu etkenin Türkiye'de sadece hükümetin güzel çalışmaları ile çözülemeyeceği bir konu olduğunu ve herkesin bu şekilde katkı sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, okulun sınavında dereceye giren öğrencilere hediye edilen altını Hakan Şükür taktı. Daha sonra davetliler hep birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi. Spor salonunu gezen davetlilerden Hakan Şükür, ceketini çıkartarak potaya birkaç basket atmaya çalıştı. Davetliler son olarak sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Özel Bahar Koleji bünyesinde kreş, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor. 8 bin metrekare kapalı alan üzerinde 35 derslik, kütüphane, bilgisayar ve fen bilgisi laboratuvarları, müzik, resim, teknoloji derslikleri, 4 adet anasınıfı, anasınıfına ait oyun, uyku salonu ve 100 kişilik anaokulu yemekhanesi, spor salonu ve bay ve bayan pansiyon bulunuyor. Kolej 278 öğrenci ile eğitime başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.