Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım'ın yol arkadaşları netleşiyor

Binali Yıldırım'ın yol arkadaşları netleşiyor

AK Parti Büyükşehir adayının Binali yıldırım olduğu belli olduktan sonra gözler ilçelere çevrildi. Metropolde 1, metropol dışında 4 ilçede 2014 seçiminde Ak Parti adayının kim olacağı şu an için kesine yakın şekilde belli oldu. İşte o isimler...

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 18:20
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'la yaklaşık 10 gün önce İzmir Büyükşehir adaylığını kesinleştiren AK Parti, İzmir'in 30 ilçesine yönelik aday çalışmalarında da yol almışa benziyor. Yıldırım'ın Başbakan Erdoğan'dan 'adayımızsın' talimatını almasının hemen ardından aktif olarak içinde yer aldığı süreçte bazı ilçelerde adayın kim olacağı belli oldu.

BUCA'DA CEMİL ŞEBOY KESİN

Adaylık başvurusu yapmadığını her fırsatta dile getiren Cemil Şeboy'un Buca adaylığının 'kesin' olduğu bilgisine ulaştım. Yapılan görüşmelerin ardından bu konuda Şeboy isminin netleştiğini ve önümüzdeki günlerde bunun kamuoyuna açıklanacağını şlimdiden söyleyebilirim. AK Parti Buca'da Cemil Şeboy ismiyle seçimi kesin alacağını düşünüyor.

SEFERİHİSAR NİŞANCI
AK Parti'nin Seferihisar adayının da ilçe siyasetinde ağırlığı olan Hamit Nişancı olacağı netlik kazandı. 1999-2009 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Seferihisar Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Nişancı, 2014 seçimlerinde AK Parti seferihisar adayı olarak gösterilecek.

ÇEŞME'DE CENGER, KARABURUN'DA EROĞLU, KEMALPAŞA'DA TÜRKMEN
İsmi üstünde hemen hemen kesin mutabakata varılanlar arasında Çeşme'de 2009'da da AK Parti Çeşme adayı olan Mustafa Cenger, Karaburun'da 2009 AK Parti Mordoğan adayı olan Ferhan Eroğlu da var. Kemalpaşa'da ise AK Parti tercihini Ulucak Eski Belediye Başkanı ve 2009 seçimlerinde MHP Kemalpaşa adayı olan Mehmet Türkmen'den yana kullanacak gibi görünüyor. Her üç isim içinde adaylık anlamında karar verildiği yönünde netlik olduğunu söyleyebilirim.

METROPOLDE SON DURUM NE'
Karşıyaka'da kısa bir süre öncesine kadar adaylığına kesin gözüyle bakılan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli'nin ismi söylendiği kadar ön planda değil. Farklı bir isim olabileceğine yönelik kuvvetli sinyaller var. Çiğli'de Adnan Yılmaz ismi şimdilik bir adım önde görünüyor. Bornova'da Hüseyin Özkan'la İlhan Kaya arasında bir tercih yapılacak gibi görünse de, Özkan'ın isminin daha şanslı olduğu konuşuluyor.

ASIL KAVGA KARABAĞLAR'DA
Karabağlar için ismi geçenler arasında İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun desteğini alan Nazmi Kalyoncu ismi kesin olarak potanın içinde. Kalyoncu'yla Karabağlar'ı almakta güçlük çekeceklerini düşünenlerin kafasındaki isimse kendisine Konak teklif edilen, ancak bu teklife sıcak bakmayan İzmir'de merkez sağın güçlü isimlerinden Yıldırım Ulupınar. Karabağlar'da Afyonlular'ın ağırlığının olması ve Ulupınar'la sadece merkez sağdan değil CHP'den de oy alabileceğinin düşünülmesi Karabağlar bilmecesini daha da zorlaştırıyor. İbrenin Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle Ulupınar'a kayması da şu an için kuvvetli ihtimallerden biri olarak görünüyor.

BAYRAKLI'DA SÜRPRİZ BİR İSİM

Bayraklı yarışında Ali Aslan ve İsmail Sarı isminin ön planda olmasına rağmen Ali Aslan'ın 2009 seçimleri sonrası medyaya düşen ve partisini eleştiren sözleri nedeniyle şansının zayıfladığı, İsmail Sarı isminin üzerinde de seçimi kazanmaya yönelik tereddütlerin olduğu konuşuluyor kulislerde. Bayraklı için sürpriz bir aday olabileceği de belirtilirken, gerek Bayraklı gerekse netleşmemiş diğer ilçeler için son sözü söyleyecek ismin Binali yıldırım olacağını da unutmamak gerekir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.