Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binlerce balık itfaiye suyuyla kurtarıldı

Binlerce balık itfaiye suyuyla kurtarıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde şehrin içerisinden geçen çayın kurumasının ardından ölmek üzere olan balıklar itfaiye ekiplerinin dereye yaptığı su takviyesi ile kurtuldu. Kuraklık nedeniyle suyu azalan Kozan Çayı’ndaki balıkların telef...

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 11:21
Adana’nın Kozan ilçesinde şehrin içerisinden geçen çayın kurumasının ardından ölmek üzere olan balıklar itfaiye ekiplerinin dereye yaptığı su takviyesi ile kurtuldu.

Kuraklık nedeniyle suyu azalan Kozan Çayı’ndaki balıkların telef olması üzerine Başkan Özgan harekete geçti. İlk müdahaleyi itfaiye araçları ile çaya su takviyesi yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan, daha sonra sulama birliği başkanına kuruyan çay için bir miktar su bırakılması ricasında bulundu.
İtfaiyenin vermiş olduğu su ile hayata tutunan balıkların durumunu duyarlı bir vatandaşın haber vermesi üzerine öğrendiğini kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Atatürk Parkında bulunan bölgede suyun yetersiz ve balıkların ölmek üzere olduğunu söyledi. İtfaiye ekiplerimiz hemen müdahale etti. Balıklar ölmek üzereyken müdahale etmişiz. Parktaki su pompamızı da kullanarak balıklara su takviyesi yapıldı. Bu arada Sulama Birliği Başkanı Sami Sırkıntı’yı da arayarak balıklar için bir miktar can suyu bırakmalarını söyledim. İnşallah önümüzdeki günlerde yağmur yağacak ve bu durum sona erecektir. Şükürler olsun zamanında müdahale ettik. Balıklara hayatta kalabilmeleri için pompalar ile su takviyesi yapacağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.