Dolar 34,2674
%0.05
Euro 37,4136
%0.06
Altın 2.918,640
%0.04
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binlerce çocuk evlerinden ayrılmak için gençlik dairelerine kendileri başvuruyor

Binlerce çocuk evlerinden ayrılmak için gençlik dairelerine kendileri başvuruyor

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde geçtiğimiz yıl 2 bin 535 çocuk kendi talepleriyle gençlik dairelerine yerleşti. Kendisini ihbar eden çocukların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8,6 oranında artış gösterdi.Almanya’nın...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:14
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde geçtiğimiz yıl 2 bin 535 çocuk kendi talepleriyle gençlik dairelerine yerleşti. Kendisini ihbar eden çocukların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8,6 oranında artış gösterdi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde gençlik dairelerinin geçen yıl ailelerinden aldığı çocuk sayısı 11 bin 500’ü buldu. Çocukların yüzde 20'si bizzat ihbarda bulunarak gençlik dairesi tarafından ailelerinden alındı.

ÇOCUKLARIN ALINMA SEBEPLERİ

Çocuk ve gençlerin ailelerinden alınması ile ilgili sebepler ise şöyle sıralanıyor: 5 bin yüz aile çocuğuna bakmakta yetersiz ve bu yükü taşıyamaz hale gelmiş. 2 bin ailede anne ve baba arasındaki iletişimin kopmuş ve yeni oluşan yeni ortam çocuğun ‘yaşam sıhhatine’ zarar vermiş. Bin 265 el koyma hadisesindeyse bizzat çocuğun ihmal edilmesi söz konusu. ‘İhmal’ kelimesinin muhtevasının oldukça geniş olduğu göze çarpıyor. Çocuğun maddi bakımı, sevgi ve saygı ihtiyacının giderilmesinin yanı sıra yeme-içme, hastalık, fiili ve psikolojik şiddete kadar birçok alan bu kısma giriyor. Gençlik dairelerinin himayesine aldığı durumlarda ihbar genelde çocuğun durumunun kötü olduğunu gözlemleyen komşu, doktor, öğretmen ve bazen de aile çevresinden geliyor.

MAHKEMELER GERİ ADIM ATTIRDI

Aileden alınan çocuklar çocuk ya da gençlik yuvalarına veya bakıcı ailelere veriliyor. Alman Çocukları Koruma Derneği’nden Heinz Hilgers’e göre son zamanlarda gençlik daireleri çocukları ailelerinden alma konusunda çekingen davranıyor. Buna sebep olarak gençlik dairesi görevlilerinin yüklerinin fazlalığı nedeniyle sorumluluklarını yerine getirmedikleri için açılan davalar gösteriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.