Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir günlük bebeğe yemek borusu yapıldı

Bir günlük bebeğe yemek borusu yapıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğuştan yemek borusu olmayan bir günlük bebeğe yeni yemek borusu yapıldı.Tarsus’ta biyolog Elif Ürkmez’in sezaryenle bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Elif-Abdullah Ürkmez çiftinin Tuna Berk ismini verdiği ve...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 12:05
Mersin’in Tarsus ilçesinde doğuştan yemek borusu olmayan bir günlük bebeğe yeni yemek borusu yapıldı.
Tarsus’ta biyolog Elif Ürkmez’in sezaryenle bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Elif-Abdullah Ürkmez çiftinin Tuna Berk ismini verdiği ve 1 kilo 730 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek, morarma ve tükrüğünü yutamadığının görülmesi üzerine özel bir hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanan ve yapılan tetkiklerinde özefagusunun (yemek borusu) olmadığı saptanan Tuna Berk’in ameliyata alınmasına karar verildi. Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Şimşek ve ekibi tarafından yapılan operasyonla doğuştan yemek borusu olmayan bebeğe midesinden ve kısmen gelişmiş üst özefagustan yeni yemek borusu (özefagus atrezisi onarımı) yapıldı. Minik Tuna Berk başarılı geçen ameliyatının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde erken doğuma bağlı gelişen sorunlar nedeniyle ventilatöre bağlı olarak takip edilmeye başlandı. Yattığı dönem içerisinde ayrıca kalbinin de problemli olduğu saptanan Tuna Berk bebek, Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Şimşek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Balcı ve yenidoğan ekibi tarafından 30 gün boyunca takip edildi ve ardından annesinin kucağına teslim edildi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Şimşek, özefagus atrezisinin nadir görülen bir anomali olduğunu belirterek, "Bu durum 3-4 bin doğumda 1 görülür. Klasik bulgusu hayatın ilk birkaç saatinde gelişen beslenme zorluğu, boğulma hissi, ağızdan köpük gelmesi ve solunum sıkıntısıdır." dedi.

Anne Elif Ürkmez ise "Çok zor bir süreçti ama sonuç çok güzel. Emeği geçen hekimlerimize, hemşirelerimize, yardımcı sağlık çalışanlarımıza ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen yöneticilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Bebeğimi 1 ay sonrasında kucağıma aldığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.